Foto af Parga som illustration til indlæg om at leje ferieboliger

Her får du fem tips til at leje ferieboliger af private

Jeg har altid været begejstret for at leje ferieboliger af private, når jeg holder ferie. Det giver opholdet et personligt og familiært skær og mange af de private boliger ligger ofte i hyggelige kvarterer, der ikke er overrendt af turister. Samtidig ligger der ofte en personlig hilsen fra udlejeren, når man kommer frem – i Dubrovnik var det for eksempel hjemmebrygget brændevin og hjemmebagte kager, i Italien et fad med frugter osv.

Jeg har også selv prøvet at udleje værelser til turister – endnu uden uheld. Tværtimod har det været hyggeligt at byde fremmede indenfor.

Her er mine 5 tips til at leje ferieboliger

  1. Nettet vrimler med sider, der tilbyder private ferieboliger. Selv mange af de traditionelle hotel-søgemaskiner er begyndt at inkludere private boliger. Det er dog vigtigt at skelne mellem de pålidelige og de knap så pålidelige. To af de mest kendte formidlere af private udlejere er Airbnb og Wimdu.dk. Her kan du søge blandt et hav af boliger i hele verden ved at indtaste den ønskede by og/eller det ønskede land.
  2. Når du skal leje en feriebolig, skal du huske at tjekke listen over de forskellige boligers faciliteter. Det siger sig selv, at senge-antal skal passe med størrelsen på dit rejseselskab. Men der er mange andre ting, der er vigtige. For nogen er det essentielt at have Wi-Fi, for andre skal der være vaskemaskine eller opvaskemaskine. Vær omhyggelig med detaljerne – det er dem, der gør, at stedet vil passe til lige nøjagtigt dine behov.
  3. Er du et af de mennesker, der vågner, bare du hører den mindste lyd – ja, så skal du researche på det område, du er interesseret i at leje en feriebolig. Har du fundet en, der passer i størrelse og pris, kan du prøve at google kvarteret for at tjekke støjniveauet.
  4. Er du i tvivl om, at en lejlighed har en altan eller om feriehuset har en have, kan du kontakte værten for det sted, du ønsker at leje. Hos Wimdu.dk for eksempel klikker du på “kontakt” under værtens profilfoto – her kan du skrive til personen og bede om alle de oplysninger, du har brug for.
  5. Pas på med snydepelse. Hvis du er i færd med at leje en feriebolig fra private, er det bedst at gå gennem anerkendte hjemmesider. Lad dem tage sig af at overføre penge fra dig til udlejer og lad dig aldrig lokke til selv at overføre et beløb direkte til udlejerens egen konto.

Læs også

5 død-spændende true crime podcasts til rejsen

Priser på mad og drikke ombord på 11 forskellige fly

Af Karen Seneca

Share Button

En tanke om “Her får du fem tips til at leje ferieboliger af private

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *