Rejs på forskellige budgetter

Der er mange af os, som har rejsedrømme, der ikke ser ud til at blive til mere end drømme. Men det er muligt at rejse på andre. og billigere måder. Du kan f.eks. spare op til en stor femårs-rejse eller rejse i dit nærområde.

Det at rejse er at fylde krop og sjæl op med kultur, sanselighed og livsbekræftende oplevelser. Altså noget som man kan varme sig på om vinteren, og som man kan køle sig ned på om sommeren. Det kan derfor være smerteligt, når man ikke rigtig har råd til at prioritere det at opleve verden. Heldigvis så kan man rejse på forskellige former for budget, og med forskellige transportmidler også uden at det behøver at koste kassen.

Hvis du er af den eventyrlystne type, så kan du prøve lykken med at blaffe ud i verden. Dette kræver dog, at du har ro i maven, er socialt anlagt med stor tillid til mennesker og at du har tid. Når du blaffer, så kender du nemlig ikke din rejseplan, og må derfor finde glæde i ikke at vide, hvad der skal ske. Men hvis du har tid og lyst, så kan du få oplevelser, du sent vil glemme, og møde mennesker som du ellers aldrig ville have mødt. På den måde sparer du transportudgifter og hvis du så sover på shelters eller campingpladser samtidig, så har du også sparet en god slat penge. Sørg for at planlægge turen, så godt du kan.

Spar op og planlæg din rejse i god tid

For at få råd til at rejse, så kan det være en god ide at planlægge rejsen i god tid. Det kan være, at du skal lave en femårsplan, hvor du tager en længere tur hvert 5 år. Du kan måske have et dogme om at besøge et nyt kontinent hvert femte år? Når du rejser med femårs intervaller, så kan du bruge tiden på at spare op, samt at planlægge en så billig rejseform som mulig. Det kan være, at du kan bestille overnatning og transport på et tidligt tidspunkt, og at du har tid til virkelig at dykke ned i de muligheder som venter dig, på destinationen.

Rejs i nærområder

Man kan også få gode rejseoplevelser i sit eget nærområde. Nogle gange er vi så optagede af at komme så langt væk som mulig, og glemmer helt at kigge i vores egen baghave. Der findes mange flotte oplevelser i det danske land, hvor du kan få naturoplevelser og et møde med strand og hav, som er helt unikt. Hvis du tager autocamperen med på tur, så kan du også få storslåede naturoplevelser, specielt hvis du kører nordpå. Hvem drømmer ikke om at opleve midnatssolen og nordlyset helt oppe nordpå? Tæt på, og alligevel så fjernt og eksotisk.

Se dig godt for

Hvis du har planlagt at låne penge til din rejse, så er det en rigtig god ide at se sig godt for. Der er nemlig flere forskellige muligheder for at optage et lån til rejser. I dag er det muligt at låne penge online, hvor du i princippet optager et forbrugslån, og kan bruge pengene på det, som du har lyst til. De fleste online låneudbydere er ikke interesseret i, hvad du skal bruge pengene til, så længe du betaler dem tilbage indenfor den aftalte tid. Og lige præcis det med tilbagebetalingen er vigtigt.

Det at finansiere din næste rejse med et lån, er kun en god ide, hvis du ved, at du kan betale pengene tilbage. Sørg derfor for at du sammenligner lån hos flere låneudbydere, og vælger det som passer bedst til din økonomi. Beregn dit forbrugslån her. Og husk – lån kun penge, hvis du har råd til at betale dem tilbage!

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *