Sådan spiser vi i Grønland: Se fotos og læs om grønlandsk mad

Maniitsoq er en by, der ligger på en ø i Vestgrønland. Det er et af de mest barske steder i Vestgrønland. På dansk kaldes Maniitsoq for ‘Sukkertoppen’

En af vores læsere fra Maniitsoq i Vestgrønland har sendt en række vidunderlige billeder af traditionel grønlandsk mad, og der vil sikkert være nogle overraskelser ind i mellem. Her på Rejseblokken vidste vi for eksempel ikke, at rensdyrkæbe og tunge er en delikatesse i Grønland.

Maniitsoq har et rigt fugleliv, og havet bugner med fisk, men også sæler og pukkelhvaler lever omkring ‘Sukkertoppen’. Og når man taler om grønlandsk mad, hører sælkød selvfølgelig også med.

Se de flotte fotos med specialiteter som rensdyr og sælkød nedenfor i galleriet ‘Sådan spiser vi i Grønland’.

Vi modtager meget gerne indlæg og fotos fra Grønland med kyshånd. Og hvis du vil vide mere om Grønland, kan du klikke dig videre her:

Greenland.com

Du kan også se de fantastiske billeder af Nordlys over Grønland HER.

Fotos: Dorte Vangsø Simonsen

Stenbiderrogn i Grønland
Her er de skønne stenbiderrogn med franskbrød, creme fraiche og rødløg. Sæson er april og maj. Et kg koster kun 50 kr. i Grønland.
Nukavaraq smager på varm rå sællever, som er en delikatesse. Det er tradition, at det er børnene, der får det første af den varme lever fra en nyfanget sæl.
Stenbider. Hunnen hedder en kvabso og er fyldt med dejlig rogn. Hannerne kan spises rå. De har ingen ben.
Rensdyrtunge og kæber er en stor delikatesse.
Rensdyrtunge og kæber er en stor delikatesse.
Rensdyrsteg i Maniitsoq
Dejlig rensdyrsteg på vej i ovnen. Vi spiser også en del moskuskød, gæs og sneharer.
Grønlandsk lam
Grønlandsk lam.
Ryper i Maniitsoq, grønlandsk mad
Grydestegte ryper.
Igen er der fanget sæler i Maniitsoq.
Igen er der fanget sæler.
Fisk, fisk og atter fisk. Her ligger de på vores tørrestativ ved hytten.
Nyfanget sæl - en del af grønlandsk mad
Nukavaraq smager på varm rå sællever, som er en delikatesse. Det er tradition, at det er børnene, der får det første af den varme lever fra en nyfanget sæl.
Nukavaraq leger lidt med fangster, som her er en tejst. Fugle koges. Traditionelt steges der ikke, men koges. Kød og frisk tørres også som godbidder.
Hvalkød hører naturligvis også med. Her ligger skelettet dog kun tilbage.
Share Button

2 tanker om “Sådan spiser vi i Grønland: Se fotos og læs om grønlandsk mad

  1. Da jeg læste og boede i København, fik jeg via min svigerinde, der var gift med en grønlænder, der var en af tjenestemændene ved Grønlands Postvæsen, et job ved Grønlands Postkontor, og det førte til 4 ture til henholdsvis Sdr. Strømfjord, Narssaq og 2 gange til Mestersvig, alle ture af ca et halvt års tid, I Mestersvig gik jeg en del på jagt efter sæler, der primært gik til fodring af vores ca 15 slædehunde, ellers gik jeg lange ture, det var en fordel at der var lyst 24 timer i døgnet, jeg spiste også en del rå sællever, det var lækkert. Jeg har også været på fiskeri i elvene i sydGrønland med min danske svoger, han havde hørt så meget på mine oplevelser, at han fik lyst til selv at opleve landet, og han blev ikke skuffet.

    1. Kære Finn.
      Det lyder utrolig spændende! Og som nogle dejlige minder. Jeg har desværre kun været i Grønland en gang – og jeg var barn, så jeg husker ikke så meget. Men jeg vil meget gerne derop igen.
      Venligst Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.