Tankevækkende togtur om Yangon

En af de største rejseoplevelser i Myanmar fik vi med det lokale tog, da vi tog cirkelbanen en tur rundt om Yangon en hel almindelig tirsdag eftermiddag.

Togstationen i Yangon er i sig selv en oplevelse. Ærlig talt et lidt usselt sted, hvor lokale rejsende får sig et hvil eller lidt mad, mens de venter på næste tog. Med mindre du er en garvet backpacker, eller ved hvor du er på vej hen, så vil nogen måske ligefrem sige, at her var lidt uhyggeligt.

Men vi vidste godt, hvor vi var på vej hen. Spor nr. 7! Midt på perronen er billetlugen til cirkelbanen. Hvis du er udlænding, skal du ind af bagdøren til kontoret og skrive dit navn i bogen for udenlandske passagerer. Toget går ikke nødvendigvis fra spor 7, men hvis du skal skifte spor, tager billetmanden dig nærmest i hånden og sørger for, at du kommer på rette spor og med rette tog.

Tankevækkende tur

Toget tager dig gennem yderområderne af Yangon. Og det er ikke alt sammen luksus! Faktisk blev min syvårige Viktor lidt trist undervejs. Det er ikke nemt at se andre børn, der bor så fattigt. Men mon ikke det er sundt nok for et dansk skolebarn at få sat egne behov og ønsker lidt i perspektiv? Man får meget lyst til at sikre sig, at ens rejsepenge når lokalbefolkningen og ikke bare falder i militærets lommer, når man sidder i dette tog.

Toget kommer også lidt udenfor byen. Og det er rigtig fint at se folk, der arbejder i markerne samt de mange små lokale markeder på de mange stationer undervejs. Og hold da op, hvor blev vi også mødt af mange smil og muntre vink på denne tur. 

Rundturen tilbage til samme station tager fire timer. Efter et par timer havde vores børn dog fået tog nok. Et stykke af turen går nord om lufthavnen, hvor der mest er udsigt til marker. Men da toget kørte ind mod byen igen, og vi kunne se gadeliv og taxaer langs jernbanen, stod vi af og tog en taxa retur til vores hotel. Utrolig mange indtryk og glade ansigter rigere.

Bonusinfo

Vidste ud i øvrigt, at overskuddet fra børnenes ulandskalender i 2013 gik til børn i Myanmar? Ulandskalenderens hjemmeside indeholder masser af lækre billeder og små film om Myanmar.

DR har også sammen med storenørden Peter lavet fire spændende udsendelser om Myanmar. De kan hentes som Podcasts. Udsendelserne indeholder lækre billeder og mange spændende informationer for såvel store børn som voksne.

Mere Myamar

Se alle artiklerne om Myamar her:

Tema: Myamar

Tekst og foto af Mette Lindgaard Seligmann, Tianjin, Kina

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *