Skåne: Kom på guidet vingårdsbesøg

Rejseblokken på vingårdsbesøg: I det sydlige Skåne sådan cirka mellem Malmø og Ystad ligger vingården Hällåkra i idylliske omgivelser. Lige inden man drejer op til vingården, kører man gennem et bakket landskab og forbi en gammel mølle. Selve vingården består af en ældre, hvid landejendom og en tilbygning i den traditionelle svenske, røde træstil. Det er hyggeligt som bare pokker. Især på grund af de små hyggekroge, som ejerne Håkan og Lotta Hansson har indrettet rundt omkring.

Femte generation på gården

Håkan Hansson er femte generation på gården, som han overtog fra sine forældre. I 2003 plantede han de første vinstokke, i dag er der omkring 10.000, og de har planer om mange flere i fremtiden.

Vi får lov til at vandre ad vinstien gennem et mindre krat ud til vinrankerne, som står snorlige så langt øjet rækker, mens Håkan Hansson fortæller, hvordan det hele startede, hvilke planer de har for fremtiden og hvilken slags vine, de producerer.

 

Karen og Lone på Hällåkra Vingård

Søde og fyldige

Druerne er blandt andre Rondo, Regent, Pinot Noir, Leon Millot og Solaris. Og man kan tydeligt smage forskel på sorterne. Nogle er søde og fyldige i smagen, mens andre er en anelse mere syrlige.

Vi vandrer tilbage til gården, hvor Lotta Hansson har gjort klar til kaffe og prøvesmagning – både af vin og gårdens hjemmeavlede blommer og æbler.

Et besøg værd

Hällåkra Vingård er et besøg værd, hvis man interesserer sig for vin, og især skandinavisk vin. Håkan og Lotta er gode fortællere og meget hjertelige værter. Hällåkra tilbyder guidet vingårdsbesøg med rundtur, hvor man blandt andet kan komme rundt i markerne, som vi gjorde, mens guiden fortæller om druesorter og meget andet. Efter det kan man komme ind i vineriet. Hällåkras vine er desuden repræsenteret i Systembolagets eksklusive kældre i de store byer.

Du kan læse mere, tjekke priser og meget andet på Hällåkra Vingård

Andre vinproducenter i Skåne

Hällåkra Vingård er ikke den eneste, der producerer vin i Skåne. Flere har taget konceptet til sig. Her er et link til en liste over skånske vingårde: Skånes Bourgogne.

Læs også

Guide: Ta’ på venindetur til Malmø

Guide: Ta’ på herretur til Malmø

Prinsesse for et døgn på et svensk slot

Ferie i Göteborg for fuld musik

Af Lone Holm. Rejseblokken var inviteret til Skåne af Visit Sweden

Vinranker på Hällåkra

Vingårdsbesøg på Hällåkra Vingård

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *