Lone Holm i Kenya foran sit eget træ

Rejseminde: Jeg har mit helt eget træ i Kenya

Jeg har altid drømt om at rejse til Afrika. Og nu var min drøm blevet til virkelighed, og jeg skulle være der i hele syv dage. Og hvilke dejlige syv dage det blev. Det er en rejse, som jeg aldrig glemmer.

Jeg fik lov at se, hvordan en te-farm fungerer, hvordan man plukker bladene af te-buskene, hvilket jeg ikke var særlig god til, sagde te-plukkeren Daniel, som skulle oplære mig. Det er hårdt arbejde at plukke te, for man skal hive hvert enkelt lille te-blad af busken med hånden. Daniel havde en helt særlig teknik, hvor han brugte begge hænder på en gang og med sådan en fart, at man troede, han var en maskine. Når bladene var plukket, blev de kørt til te-fabrikken, hvor de skulle igennem en lang tørringsproces, før de kom ud på den anden side, som den te vi kender.

Plante mit eget træ

Vi skulle alle sammen plante vores eget træ på te-plantagen. Det er en fast tradition, at besøgende skal plante et træ. Manageren Richard fortalte, at hver gang de fældede et træ, plantede de et nyt. Og derfor skulle vi også være med til at plante et træ, og vi ville få vores eget navneskilt ved foden af træet.

Da vi gik i gennem lunden, hvor vi skulle plante træet, kiggede vi alle nysgerrigt på de mange træer, som allerede var plantet af andre besøgende før os. Tænk, hvis nu der var et navn man kendte. Det var der ikke for mit vedkommende, men det var sjovt at se, hvor store træerne var blevet, siden den dag de blev plantet.

Hullerne til træet var gravet for os, så det eneste vi skulle gøre, var et sætte træet, dække hullet til, stampe jorden og vande det. Vi gik alle til opgaven med stor entusiasme. Skovlede, stampede og vandede. Bagefter skulle vi alle have taget et billede med vores træ. Også jeg.

Jeg har lige siden den dag været umådelig stolt af at have mit helt eget træ i Afrika. Et træ med mit navn på. Det er måske lidt fjollet, men jeg håber inderligt, at jeg en dag kan vende tilbage til te-farmen i Kericho, og se mit træ.

Om mit træ i Kenya

Pittosporum viridiflorum er træets latinske navn. Træets bark lugter lidt af lakrids og bruges medicinsk mod bl.a. maveonde og feber. Det bruges også som elskovsmiddel.

Af Lone Holm. Privatfoto samt Pixabay

Kenya

2 tanker om “Rejseminde: Jeg har mit helt eget træ i Kenya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *