5 hurtige

5 hurtige til forfatter Sissel-Jo Gazan

Forfatter Sissel-Jo Gazan elsker Grækenland, hvor hun får følelsen af total frihed. Og så er hun en lillebitte smule solparanoid.

Hvilket land føler du dig bedst tilpas i?

– Jeg elsker Grækenland, måske fordi jeg har mange af mine bedste barndomsminder fra dengang, jeg sejlede rundt i det græske øhav på et træskib med min mor. Når jeg er i Grækenland, får jeg en sær følelse af total frihed. Duftene, maden og stilheden, når man finder et ugenert sted, bringer ufattelig mange minder og følelser frem. Så er jeg igen en lille, korthåret pige med bue og pil ude på vilde eventyr.

Hvad er dit bedste rejseråd?

– Mit bedste rejseråd er at researche på gode restauranter, før man tager afsted. Jeg rejser f.eks. meget gerne til Rom, og der kan man være uheldig at løbe ind i virkelig dårlige pizzaer og gennemsnitlig spaghetti, fordi man ikke lige vidste, at det var restauranten ved siden, der var superb. Så jeg undersøger altid på forhånd, hvor der er gode køkkener, for jeg elsker god mad, især italiensk.

Hvad har du altid med på din rejse?

– Solcreme. Jeg er rimelig solparanoid, og gør en dyd ud af, at hverken jeg, min mand eller mine børn bliver forbrændte. Faktisk jagter jeg dem rundt på hele ferien med solcremen.

Hvilken rejse er din værste?

– Jeg har aldrig haft dårlige rejser, når jeg først er nået frem. Men forrige år sad jeg 13 timer i Schönefeld lufthavn i Berlin på vej til Dublin, fordi der var noget galt med et instrument i cockpittet, og de blev nødt til at få en reservedel fløjet ind fra Irland. De blev ved med at sige: “Om en time, om en time”, og da der var gået 12 timer, var jeg simpelthen så frustreret, at jeg var på nippet til at droppe turen, da vi endelig boardede. Jeg hader at vente, og hader når man ikke får ordentlig information.

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu?

– Min mand drømmer om at nå til Cuba, inden det er for sent, så det er jeg blevet ret hooked på. Men lige nu trænger jeg faktisk mest til en klassisk charterferie, hvor vi kan slappe af. Et sted med en pool til ungerne, og hvor jeg kan ligge og læse bøger under en parasol og kalde på en tjener. Det har været et vanvittigt år, og vi trænger i den grad til afslapningsferie!

Om Sissel-Jo Gazan

Forfatter Sissel-Jo Gazan fik i 2008 et stort bestseller-gennembrud med bogen ‘Dinosaurens Fjer’. Bogen er læst af over 110.000 læsere herhjemme, blev valgt som ’Årtiets krimi’ af Danmarks Radio og er oversat til 16 sprog.

Svalens Graf

‘Svalens graf’ er en relationsroman og en videnskabskrimi om en rystende sandhed, som den unge biolog Marie Skov opdager i de data om børnevaccinationer, hendes professor indsamlede i Afrika, inden han begik selvmord.

Politimanden Søren Marhauge nægter at lukke sagen som et selvmord og bevæger sig tæt på grænsen for lovligt politiarbejde i forsøget på at forstå sagen. 

Af Lone Holm. Foto: Robin Skjoldborg

Share Button
Avatar

Journalist & blogger på Rejseblokken. Jeg er uddannet cand.comm fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet som journalist på Femina, B.T. og Berlingske. Til daglig arbejder jeg blandt andet med content marketing i et bureau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *