Thailand strand

Tag poderne med til børnevenlige Thailand

Turen behøver ikke nødvendigvis at gå til Grækenland eller Italien, fordi børnene skal med på ferie. De kan sagtens rejse langt, og Thailand er et utrolig børnevenligt land. Selvfølgelig skal man sidde længere tid i flyet, men ellers er det intet problem at rejse med børn.

Der er masser af aktiviteter, danseforestillinger, gadehandlere, sport og pasningsmuligheder. Der er eksotiske dyr som aber og elefanter, som man kan komme helt tæt på. Og så er thailænderne vilde med børn.

Rabatter til poderne

Flybilletten kan selvfølgelig godt være lidt dyrere end den uspecificerede tur til Rhodos, men når man først er landet, er det enormt billigt både at bo, spise og rejse. Faktisk kan man regne med at få rabatter på stort set alt, og mange steder kommer børn med gratis i busser, på både og i taxaer.

Thaierne er meget venlige mennesker, og de elsker børn – specielt dem med blå øjne og lyst hår. Og så er det jo en oplevelse ud over alle grænser at rejse i et så anderledes land.

Eventyr med tuk-tuk

Hvis du har mod på lidt ekstra eventyr, kan man sagtens nøjes med at købe flybilletten til Bangkok, tage en overnatning i den evigt pulserende storby og køre en tur i tuk-tuk, små knallert-biler med plads til passagerer – en børnefavorit af de store.

Er du først i byen, er det nemlig ingen sag at købe en såkaldt ’joint ticket’. Med sådan en billet kan du nemlig komme til paradis – for eksempel til øen Koh Phangan. At man så skal først med bus, så taxa, så båd, så bus, så taxa og så videre for at komme derhen, er mindre vigtigt. Og uanset hvordan det fungerer, så kommer man altid frem.

Jeg har flere gange prøvet at sidde et eller andet forladt sted og tænke: “Der kommer sgu da aldrig en bus og henter mig her!” Men man kommer på mirakuløs måde altid frem til destinationen. Det er billigt, og måske kommer børnene med helt gratis.

Pasning og aktiviteter

Når du trænger til en lille børnepause, er der mange muligheder for pasning. Faktisk er det så børnevenligt et miljø de fleste steder med strande uden bølger og med lavt vand, at man sagtens kan give fri leg – selvfølgelig ikke til de helt små.

Til de lidt større er der masse af sport, man kan tage sig til. De fleste steder kan man leje kajak, dykkermaske, svømmefødder eller også kan man tage den gratis sport: gåture i det mest fantastiske landskab med underlige dyr, lyde og planter. Alt sammen et hit blandt børn.

Legekammerater overalt

Derudover er der rigtig mange, der efterhånden tager børnene med på ferie i børnevenlige Thailand, så de kommer aldrig til at mangle legekammerater. Og i barneårene er det jo mindre vigtigt, om man kommer fra Sverige, Singapore eller Skelskør.

Varmen kan selvfølgelig godt være lidt mere voldsom, end men er vant til fra Danmark, men selv helt små babyer vænner sig hurtigt til den, og selv de billigere hoteller har aircondition. Og det er jo ikke nogen hemmelighed, at hvis der er noget børn elsker, så er det vand, sand og helst uden alt for meget tøj på. Tørsten kan slukkes med de mange friskpressede juice og smoothies, vitaminbomber direkte ned i barnemaven.

Ferie i Thailand med børn er billigt, sjovt og let: Det kan varmt anbefales!

Læs også

Elefantpasser for en dag

Besøg på et thailandsk plejehjem for dyr

Namdaemun Market et paradis for shoppere

Nostalgi, spåmænd og shopping i Singapore

Af Katherine Hesner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *