Sov godt på ferien med den rette topmadras

Når du ude at rejse enten på en kortere eller længere tur, kan det meget nemt blive hårdt for ryggen og resten af kroppen, hvis du ikke får en god nattesøvn. Hvis du gerne vil sikre, at du får en god søvn, så kan det være en god idé at tjekke, hvilken type seng og topmadras du skal sove i. Hoteller har nemlig ofte én type af topmadras til deres senge, men det kan være en fordel at undersøge, hvilken type de tilbyder. Læs med her og få tips til, hvad du skal kigge efter.

Vælg den rette størrelse på topmadrassen

Et af de første spørgsmål der melder sig, når du skal vælge en ny topmadras er, om det skal være en tyk eller tynd topmadras. Fordelene ved en tyk topmadras er selvfølgelig, at de ofte er blødere, hvilket kan være en fordel for dig, der har en sart eller dårlig ryg. Vælger du en topmadras til sengen grundet komfort, er det vigtigt, at du vælger en madras, som støtter din ryg, mens du sover. I længden er det den klart vigtigste prioritering for din krop.

Hvilket materiale skal topmadrassen være af?

Topmadrasser fremstilles i dag i et hav af materialer. Foruden de almindelige stof-madrasser, kan du i dag også købe en topmadras af latex eller memory foam. Fordelen ved en topmadras af latex er, at den tilbyder din krop maksimal støtte, mens du sover, da en latex topmadras går ind og skubber din krop tilbage ved dine trykpunkter, når du bevæger dig.

Memory foam derimod er et materiale, som sikrer, at topmadrassen formes efter din krop. Madrassen husker med andre ord dit aftryk og vanlige soveposition, hvilket giver dig en øjeblikkelig komfortabel søvnposition, når du smider dig på topmadrassen efter en lang og udmattende dag.

Temperaturregulerende madrasser

Er du én af dem, der meget nemt kommer til at svede, mens du sover, og går dette ud over din søvn, kan du overveje at sove på en temperaturregulerende topmadras. En temperaturregulerende madras er særlig god for dig, der bor eller rejser under de mere varme himmelstrøg.

Den temperaturregulerende madras vil nemlig automatisk regulere madrassens temperatur og afkøle madrassen efter behov, således at den holder en stabil temperatur på cirka 35 til 36 grader.

Derfor skal du vælge en topmadras med den rette støtte

Selvom du sover for at lade op, kan det være hårdt for kroppen at sove. Her er kroppen nemlig mere eller mindre fastlåst i de samme positioner i syv til ti timer ad gangen, hvilket kan være usundt i længden, hvis du har en usund position at sove i. I værste tilfælde kan en dårlig søvnpositur medføre ømhed og træthed i muskler og led, og det er derfor altafgørende, at vælge en topmadras, der giver kroppen den rette støtte de rigtige steder.

Ved at vælge den rette topmadras, kan du derfor bekæmpe den muskelømhed og mindre skavanker som kroppen naturligt vil opleve i takt med, at den bliver ældre.

Spar ikke på din søvn

Mennesket bruger cirka en tredjedel af livet på at sove, og det giver derfor heller ingen mening at spare et par hundrede kroner på lige netop dette område. Er man frisk og veludhvilet, præsterer man langt bedre i hverdagen, både hjemme såvel som på jobbet.

En investering i en god madras og seng er derfor ikke bare en investering i soveværelset, men også en investering i din sundhed, såvel som i din fysiske og sociale velvære. Hvilket også kan mærkes, hvis du kan vælge en hotelseng med den rette topmadras på din næste rejse. 

Foto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *