Danmark,  SPONSORERET INDLÆG/REKLAME

Staycation: Få skønne oplevelser som turist i Danmark

En af de bedste ting ved staycation er de korte afstande, som gør at du kan udforske vores dejlige land i bil i dit helt eget tempo. Modsat mange andre lande har vi gode veje, et varieret landskab med hyggelige byer, hvor du kan tage en pause og køre videre dagen efter. Som turist i Danmark har du rig mulighed for at få masser af skønne minder ind på feriekontoen.

Mange vælger ofte som turist i Danmark at koncentrere deres ferie i København, hvilket er ærgerligt. Selvom hovedstaden bestemt er værd at besøge, så kan resten af Danmark også noget! Hvis du nu har noget mere ferie, som du ikke helt ved, hvad du skal bruge på, så overvej at starte dagen i en biludlejning og tag på eventyr ud i det blå.

Nordsjælland byder på vidunderligt badehotel

Nordsjælland er smuk med sin lange kystlinje, frodige skovområder og hyggelige små lokale samfund. Du kan for eksempel køre til Tisvildeleje, hvor den lille by summer af liv om sommeren. Selvom det er et populært feriemål, så er der sjældent overrendt i din lille by, som har en dejlig strand, hyggelige caféer og et vidunderligt badehotel, som bestemt er en overnatning eller bare en kop kaffe på terrassen værd.

Udsigten derfra er spektakulær og du vil ikke blive skuffet over hverken maden eller vinen der. Husk dog at bestille bookingen i god tid i forvejen, da der ofte er bryllupper og andre festlige fejringer på Helenekilde Badehotel.

 
Når man har en bil, er der to slotte, som du skal se, når du er i Nordsjælland: Frederiksborg Slotskirke i Hillerød, som altid imponerer med sin smukke størrelse og flotte have. Og Kronborg Slot som er et af de flotteste renæssanceslotte i Europa, der  i 2000 blev tilføjet på UNESCOs verdensarvsliste. Slottet er mest kendt, fordi Shakespeares Hamlet foregår på Kronborg.

Kunst & gastronomiske oplevelser i Østjylland

I Østjylland ligger Danmarks anden største by, Aarhus. Hvis du ikke har været i Aarhus før, så er det en oplagt feriedestination, som kan tilbyde natur, kultur, kunst og fantastiske gastronomiske oplevelser. Hvis vejret er godt, kan du gå en tur i Mindeparken, slentre gennem Dronningens have omkring Marselisborg (hvis hun altså ikke selv er der, da haven så er lukket for offentligheden) og tage et smut forbi Marselisborg Havn, hvor du ikke må gå glip af den kendte isbutik, som blandt andet serverer karamel-is med Læsøsalt. Til de mere kolde eller regnfulde dage kan du tage på kunstmuseet ARoS, Moesgaard Museum eller Kvindemuseet.


I og omkring Aarhus ligger der en masse fantastiske spisesteder, hvor du kan få alt fra hotdogs til gourmetmad. Desuden har Aarhus bygget et Streetfood-område lige ved Rutebilstationen, hvor du finder mad fra alle verdens hjørner, som kan nydes både indenfor eller ude ved de hyggelige bord- og bænke-områder foran bygningen.

Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i Nordjylland

Share Button
Rejseblokken

Rejseblokken er en rejse- og livsstilsblog, der er skrevet af journalist Lone Holm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *