Seoul for hele familien

Sydkorea: Seoul for hele familien

Seoul er en afslappet og grøn by omgivet af bjerge, og koreanerne et utrolig imødekomne og et høfligt folkefærd. Byen har desuden et vestligt præg med masser af kaffebarer og isshops, der gør det nemt at føle sig hjemme. Her er et hav af lækre billige lokale og internationale spisesteder og rigtig mange attraktioner målrettet børn.

Seoul er derfor en ualmindelig familievenlig destination. Her er et par ideer til store og små oplevelser i den koreanske hovedstad.

Seoul Tower og 3D galleri

Seoul Tower er byens varetegn. Det står på en bjergtop midt I Seoul. De seje kan tage trapperne til toppen, vi andre snuppede den lille svævebane. Der findes flere restauranter i og omkring tårnet. Til ungernes store fryd er der desuden en kæmpe bland selv slikbutik på observationsdækket.

I bunden af tårnet er et gammelt bamsemuseum nu ombyttet til et 3D galleri. 3D effekten skaber du selv, ved at træde ind i billedet og blive en del af scenen. Vores børn synes det var ualmindelig sjovt at løbe rundt her og tage billeder af hinanden og deres forældre i armene på supermand, som målscore til en basketkamp og i munden på en haj.

Museum fyldt med kuglebaner

Sjældent har jeg da besøgt en by med så mange museer. Byen har eftersigende mere end 100. Udover kunst og koreansk historie og kultur kan du blandt andet finde museet om den lokale ret Kimchi og et helt museum tilegnet ugler. Fordi vi rejste med børn besluttede vi os for at afprøve Rolling Ball Museet.

Museet er ikke særlig stort, men rummer alligevel flere timers underholdning. I alt sin enkelthed er der tale om et stort lokale med adskillige mærkværdige maskiner, hvor børnene kan sende en kugle af sted i den ene ende og følge dens finurlige vej gennem labyrinter og forhindringer.

Derudover er der flere borde med legetøj, hvor børnene kan bygge deres egne kuglebaner. Mine børn var overraskende hurtigt færdige med de færdigbyggede kuglebaner. Til gengæld var de næsten ikke til at rive væk fra legebordene, hvor de havde travlt med at bygge deres egne.

Taekwondo i Namsangol Hanok Village

Namsangol Hanok Village er et lille friluftsmuseum midt i byen, opbygget som en traditionelle koreanske landsby. Museet giver et lille indblik i traditionel koreansk byggestil. Mange steder anbefales det, at besøge museet om aftenen, fordi det er hyggeligt at gå rundt mellem husene, når der er lys i de røde lanterner. Jeg synes dog, du skal besøge museet om dagen og få glæde af nogle af de aktiviteter, der foregår der.

Da vi var der, var en gruppe ældre mænd i gang med at væve koreanske kurve og tasker. En gruppe kaldet Taekwond Seoul viste desuden forskellige traditionelle koreanske kampsortsteknikker. Det gør de i øvrigt hver mandag, onsdag og søndag stort set hele 2014 kl. 15. På de samme dage er det muligt at få et kort introduktionskursus i Taekwondo. Det kræver dog, at du tilmelder dig på gruppens hjemmeside først.

Hello Kitty Cafe

Er du så heldig at have en pige, der synes, at Hello Kitty er fantastisk, må I naturligvis på en af Kitty’s cafeer i Seoul. Udover en lille cafe i lufthaven er der yderligere to lyserøde cafeer i byen. Her serveres en drøm af lyserødt: vafler med jordbær, smoothies og shakes med røde bær samt et lille udvalg af små lyserøde kager.

Hvis I kan leve med at bestille noget, som ikke er lyserødt, så kan det også lade sig gøre for mor og far at bestille en ganske almindelig cafelatte. Derudover tilbyder cafeerne naturligvis et skønt lille udvalg af Hello Kitty merchandize.

Nantas madteater

Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale Nanta teatrets køkkenshow. Her får du 1½ times ukompliceret og underholdende teater for hele familien. Min 7-årige Viktor var så begejstret, at han synes, vi burde booke endnu en omgang billetter til næste dags show.

Nanta har to teatre i Seoul, der op til tre gange om dagen viser det skøre show, der i øvrigt har kørt siden 1997. Showet er utrolig turistvenligt, fordi der stort set ikke siges et ord under forestillingen. I stedet hakker, trommer, mimer, tryller og fjoller stykkets fire kokke og deres chef sig igennem halvanden times madinferno i et forsøg på at gøre en bryllupsmenu klar til kl. 18. Viktors absolutte ynglingsdel af showet var ikke overraskende mod slutningen, hvor skuespillere og publikum ender ud i en større boldkamp med hundredvis af plastikbolde flyvende gennem teateret.

Hotel og mad

Attraktioner og mad er billigt i Seoul, men internationale hoteller er overraskende dyre. Jeg bookede hotel alt for sent til at kunne få et af byens små billigere traditionelle gæstehuse. I stedet endte vi på det lille byhotel Won’s Ville, der viste sig at være et supervalg.

Det er nyåbnet, fra april 2014, der serveres en simpel men fin morgenmad, og lufthavnsbus nr. 6015 fra Incheon’s Internationale lufthavn stopper 2 min. derfra (stå af ved Hotel Sejong Hotel).

Korea er kendt for sine BBQ-restauranter, hvor man sidder ved et bord udstyret med grill og kæmpe emhætte, og tilbereder sin egen mad. Jeg er personlig ikke fan af konceptet. Det er i hvert fald ikke det rette valg af restaurant umiddelbart før en bytur, med mindre man elsker lugten af røg.

Feriens bedste koreanske måltid fik vi i stedet på restauranten Masizzim. Restauranten ligger flere steder i byen, og serverer ualmindelig lækre gryderetter.

Tekst og foto af Mette Lindgaard Seligmann, Tianjin Kina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *