Parminder Singh
5 hurtige

5 hurtige til instruktør Parminder Singh

Parminder Singh er uddannet fra Den Danske Filmskole. Han er instruktør og har blandt andet lavet ‘Partiets mand’, ‘A-klassen’ og ‘Det slører stadig’, som blev vist på DR2.

Hvilke lande føler du dig bedst tilpas i?

– Det må være New York. Der gik 10 minutter efter jeg var landet til, at jeg følte mig som indfødt. Jeg følte mig så hurtigt hjemme. Vi er jo alle sammen vokset op med New York i bevidstheden fra bl.a. tv-serier og film. Så jeg følte nærmest, at jeg kom hjem. Der er så mange ting, som man har set før på film.

Berlin med sit kaos og Istanbul med sin melankoli er to byer der på hver sin måde får mig til at føle mig godt tilpas. Det jeg godt kan lide ved at rejse er ikke nødvendigvis selve stedet eller byen, men mere det, der sker med mig selv, når jeg er ude at rejse. Mine kasser ryger. Den måde jeg inddeler folk på hver dag. De opløses. Det vil sige, at jeg er åben, fordi jeg ikke kan kategorisere folk. Det er man måske kun i et par dage, men lige den fase, hvor man ikke kan placere mennesker, det betyder, at jeg møder verden, som et barn – jeg ser verden for første gang. Det kan jeg godt lide. For der oplever jeg mig selv på ny. Jeg er åben og modtagelig.

Hvad er dit bedste rejseråd?

– Jeg har verdens værste stedsans. Jeg er simpelthen kortblind, så derfor farer jeg nemt vild. Men det giver nogle andre oplevelser, som jeg synes er ret fedt. Så derfor far vild og spørg fremmede mennesker om vej – og far vild igen.

Hvad har du altid med på din rejse?

– Min astma inhalator og en bog, men ellers har jeg ikke noget bestemt med.

Hvilken rejse er din værste?

– Jeg har ingen værste rejse, men en gang da jeg lå dødsyg i Mumbai og hyggede mig med opkast og diarre var det svært at opretholde rejselysten.

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu?

– Jeg har altid haft lyst til at komme til Vancouver i Canada. Den vil jeg rigtig gerne til. Den har jeg hørt rigtig godt om. Det er verdens mest multikulturelle by, og der er både by og bjerge. Canada er jo lidt en blanding af Europa og USA. Jeg har altid været fascineret af Canada, så det vil jeg virkelig gerne prøve. Og så vil jeg virkelig gerne til Buenos Aires. Men det sjove er jo, at jeg kan få rejse-fornemmelse af bare af at tage til for eksempel Nyborg. Det kan godt give mig en fornemmelse af ferie.

Af Lone Holm. Foto: Privatbillede

Share Button
Avatar

Journalist & blogger på Rejseblokken. Jeg er uddannet cand.comm fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet som journalist på Femina, B.T. og Berlingske. Til daglig arbejder jeg blandt andet med content marketing i et bureau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *