Brugt bil slutseddel

Bilferie: Det skal du huske, når du køber en brugt bil

Rigtig mange mennesker køber en brugt bil i forbindelse med en forestående rejse sydpå. Pludselig nærmer sommeren sig, og det går op for dig, at den gamle bil ikke kan klare den lange køretur til Frankrig. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du køber en brugt bil. Ved du for eksempel hvad en slutseddel er, og hvorfor den er vigtig?

Hvad er en slutseddel?

En slutseddel er en form for skriftlig kontrakt mellem køber og sælger af en brugt bil. Det er altså en slags salgskontrakt. En slutseddel laves med det formål at køber og sælger er enige om vilkårene for salget. Når man laver aftaler om bilhandel foregår meget mundtligt, og det kan give problemer. For hvem sagde egentlig hvad? Og hvornår blev det sagt? Derfor står du som køber altid meget stærkere med en slutseddel i hånden. En slutseddel indeholder en beskrivelse af bilens stand, salgsprisen og den dag købet skete. En slutseddel skal indeholde mange ting. Blandt andet informationer om bilens motor, garantier fra sælgers side, bilens stelnummer og indregistreringsnummer, mangler og defekter, seneste synsdato, bilens alder, restgæld og meget meget mere. Du kan se alle de ting en slutseddel skal indeholde på Tjekbil.dk. Her kan du også download slutseddel til handel mellem private.

Hvad er dit ansvar som køber?

Når du som køber skal indgå i en brugtbilshandel, er det vigtigt at du tager dig god tid, og ikke forhaster dig. Hvis du skynder dig for meget, overser du måske vigtige detaljer i slutsedlen. Hvis du skal bruge bilen til sommerferie eller anden udlandstur, er det derfor en god idé at være på forkant. Du har som køber nogle ansvarsområder i forhold til slutsedlen. Du skal omregistrere eller afmelde bilen, og dette skal selvfølgelig fremgå af slutsedlen. Du skal også selv registrere ejerskiftet ved et forsikringsselskab og på Skats motorregister. Det er heldigvis forholdsvis let at gøre – du logger på Skats hjemmeside og finder motorregistrets system. Du skal derefter indtaste bilens registreringsnummer og stelnummer. Du bruger dit NemID til at logge ind. For at kunne låse bilen op, skal du bruge kontroltal eller kodedele fra registreringsattesten. Desuden skal du indtaste oplysninger fra dit forsikringsselskab. Hvis du ikke er helt tryg ved at gøre alt dette online, kan du også møde personligt op ved et af Skats motorcentre.

Bliv ikke en del af statistikken

Som køber af en brugt bil, har du måske overbevist dig selv om, at de skrækhistorier man ofte hører ikke sker for dig. Desværre viser tal fra Bilorganisationerne i Danmark at rigtig mange bilkøbere i Danmark har følt sig snydt i forbindelse med et bilkøb. Hvis du ikke vil være en del af statistikken, så sørg for at have slutsedlen i orden. Det kan spare dig for mange fremtidige problemer. En god slutseddel er både dit og sælgers ansvar. Vil du vide mere om slutseddel, så gå ind på Tjebil.dk og få gode råd til dit bilkøb.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *