Guide: 12 praktiske tips til at pakke kuffert

Huskeliste til håndbagagen

  • Pas og legitimation
  • Flybilletter, penge og kreditkort
  • Smykker, nøgler og andre personlige ting
  • Mobiltelefon og oplader
  • Kontaktlinser, briller og solbriller
  • iPod, iPad og kamera
  • Medicin og anden personlig pleje
  • NB: Da vi er temmelig håbløse til at pakke kuffert fornuftigt, har vi tyet til NEYE for at få hjælp til denne pakkeguide. 

 

Alle kender nok fænomenet, at der er masser af plads til din bagage, når du rejser ud, men når du skal hjem, kan dit tøj ikke være i din kuffert. Derfor får du her en guide til, hvordan du din kuffert mest optimalt.

1. Pak kun det, der står på din pakkeliste. Jo mindre bagage du har med, des hurtigere og nemmere er det at pakke. Husk at du skal kunne bære kufferten rundt. Mindre bagage gør rejsen lettere og formindsker rejse stress.

2. Det kan betale sig at være lidt grundig med pakningen. Stryg gerne tøjet, så er det lettere at folde pænt sammen, og det er lettere at få det i form på destinationen.

3. Rul tøjet i stedet for at folde det. Mange materialer som for eksempel bomuld, silke og jersey kan med fordel rulles i stedet for at foldes sammen, Så krøller det ikke så let.

4. Brug de små sager som undertøj, leggings og strømper til at fylde hulrum ud med. Det er en god ide at pakke så mere skrøbelige tin ikke ligger og roder rundt.

5. Rejser du med skjorter i kufferten, kan du ligge noget hårdt rundt i kraven, for at beskytte den mod tryk. For eksempel et sammenrullet bælte.

6. Rul dine slips i stedet for at folde dem, Så undgår du folden på midten.

7. Sko kan blive flade af at ligge i en kuffert. Fyld dem gerne ud med strømper eller andre små ting, så de bevarer formen. Brug gerne skoposer, så undgår du at skofarven smitter af eller eventuelt savs kommer på dit tøj.

8. Pak toiletsager i en fugttæt toilettaske eller en plasticpose. Husk regler for væske i håndbagen.

9. Har du tunge ting i din bagage som for eksempel bøger, er det en god ide at ligge det nederst i kufferten.

10. Øverst i kufferten skal du ligge de fineste ting. Silkekjoler og slips for eksempel.

11. Du kan med fordel rejse i din jakke og dine støvler, så de store ting ikke tager plads i kufferten.

12. Hæng din bagage på bøjle og pak ud når du kommer frem. Så luftes de og eventuelt krøllet tøj kan nå at rette sig ud. Du kan med fordel hænge krøllet tøj på badeværelset mens du bader. Så vil det oftest rettes ud.

Bonustips

Næsten alle bruger sorte kufferter. Vælg derfor en med en anden farve eller brug et farvestrålende kuffertbånd, så kufferten er let at finde på bagagebåndet.

Mærk din bagage med navn, adresse, telefonnummer og adresse på feriestedet. Et kuffertmærke kan falde af, så læg eventuelt også en seddel med de dine kontaktoplysninger i kufferten også. Køb gerne et robust navneskilt.

Hvis i flere der rejser sammen, er det en meget god ide at fordele jeres bagage i flere kufferter. Så har i altid noget, hvis en af kufferterne skulle blive forsinket eller helt forsvinde. Husk også at lavprisflyselskaber tager penge pr. kuffert, så lad evt. børnene have samme kuffert i stedet for hver sin.

NB: Her får du en praktisk oversigt over alt det, du skal huske, når du skal på forskellige ferier som vandre- og campingferie: Feriepakkeliste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *