Museum: Berlin med børn

Guide til skøn storbyferie: Berlin for børn

Opdateret april 2019

Berlin for børn er skøn. Byen er nemlig bekvemmelig at besøge med børn – uanset om du er der på et længere besøg eller om du smutter afsted på en miniferie i Berlin, så er der masser af cool attraktioner, sights og museer.

Berlin er byen, du kan blive ved med at vende tilbage til – og stadig opleve noget nyt. Og så er byens puls bare utrolig skøn. Læs med her og få tips til, hvad du og dine børn skal opleve i Berlin.

Shopping - Berlin for børn
Berlin for børn: I kan få timer til at gå på Kurfürstendamm. Berlins absolutte handelsgade med masser af små og store butikker. Det er en god idé at have sneakers på, for man går lange strækninger i byen.

Shopping

Når du skal shoppe er det oplagt at besøge Kurfürstendamm. Byens absolutte hovedgade, når det drejer sig om shopping. Den strækker sig over 3,5 kilometer og her finder du både små og store butikker med kendte mærker, masser af spisesteder og det berømte shoppingcenter KaDeWe, som er 60.000 m2 stort og Europas største stormagasin. Her finder du mange luksusmærker og lækkerier for foodies. Det kan anbefales at tage op på øverste etage og få en kop kaffe og et stykke kage.

Når man er i Berlin skal man næsten også spise en snasket currywurst ved en af de små gadeboder. Det koster ikke ret meget – og kræver en ordentlig bunke servietter. Det kan også anbefales at tage til området omkring Hackescher Markt, som er utrolig hyggeligt med små boder med tingeltangel, hyggelige cafeer og i gåafstand til de populære sights som Alexanderplatz, Fernsehturm og floden Spree.

Berlin for børn
Ved Charlottenburg Slot kan I slappe af i den flotte park. Vi besøgte parken tidligt på aftenen, hvor vi gik en aftentur.

Afslappede områder

Efter en god omgang shopping er det oplagt at besøge et af de mere afslappede områder, som Monbijou-parken og James Simon-parken. Her finder du f.eks. en børnepool til kølige dukkerter på en varm dag i Kinderbad Monbijou. Her er også skønne liggestole ned til floden, små boder med forskellig udeservering og en legeplads.

Det samme finder du ved Nikolajkirken. En lille oase i byen med små hyggelige restauranter og butikker. I kan også besøge Charlottenburg Slot. Her er en skøn park med flotte blomster og en sø, hvor I kan nyde stilheden fra byens pulserende liv.


Læs også: Rejseblokkens store guide til Berlin med børn


TV-Tårnet i Berlin
I toppen af TV-tårnet kan I spise morgenmad, mens tårnet stille og roligt drejer rundt, så I kan se hele Berlin fra oven.

Attraktioner og museer

Når I har oplevet og snuset byen ind, så kan I besøge et par af de mange attraktioner, som Berlin byder på. Her kan det anbefales at besøge Det Naturhistoriske Museum. Det er virkelig et cool museum, hvor både store og halvstore børn kan få en god og lærerig oplevelse.

I kan også besøge Berlin Zoo eller TV-Tårnet, hvor I kan spise morgenmad (husk at booke billetter i forvejen). Hvis I har mindre børn, så kan det måske være en god ide at tage én af de mange hop-on and hop-of busser, som kører fra det ene sight til det andet. Her kan I sidde ned og slappe af, mens I bliver præsenteret for masser af historiske sights.

Af Lone Holm. Foto: Pixabay og privatbilleder.


Læs også

Rejseblokkens guide til shopping i London

Guide til sjove og børnevenlige spisesteder i London

Oversigt: Gratis museer i København

Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *