Måltid på restaurant Vespa i København

3 gode og billige restauranter i København

Det vrimler med restauranter i København. Her har jeg plukket tre ud, som giver fuld valuta for pengene.

Italiensk: Vespa

Restaurant ‘Vespa‘ på Store Kongensgade 90 laver lækre italienske retter, som absolut er værd at gå efter, når man søger efter gode restauranter i København. Min veninde og jeg besøgte stedet for at fejre, at jeg er flyttet.

Vi fik antipasto misto – små forskellige retter blandt andet tomatsalat med bøffelmozzarella, grillet aubergine og zucchini samt friteret grønt. En primo – Gnocchi med spinat, muskat og citron. Min veninde valgte okse med porre, oliven og majs til hovedret, mens jeg valgte fisk – slethvar med syltede løg, broccoli og tang (se billedet). I stedet for den søde dessert valgte vi ost, som afslutning på et fremragende måltid til forholdsvis billige penge.

Du giver 250 kroner for alle fire retter (opdateret: 275 for tre retter, hvor forretten består af et stort udvalg lækkerier). Det koster 400 kr. per person, hvis du vil have vin, øl eller andet ad libitum med. Bemærk, at menuen skifter.

Stedet er enormt hyggeligt og har masser af charme og stemning. Her får du god mad i den lækre ende til billige penge.

3 gode restauranter i København

Dansk: Borgerkroens Køkken

Min familie og jeg har spist på ‘Borgerkroens Køkken‘ på Borgergade 134, og hvilken fryd! Jeg er en sucker for traditionelle danske retter. Og det er lige, hvad du får her i ‘Borgerkroens Køkken’.

Det var da heller ikke svært at vælge aftenens måltid, da jeg så menukortet. Det skulle være stegt flæsk serveret med kartofler med skræl, rødbeder og gammeldags persillesovs.

Ih, du milde – det var lækkert! Flæsket var tilpas stegt (der er nemlig ikke noget værre end hvis flæsket er tørt!), kartoflerne nye og lækre og sovsen tilpas cremet. Vi var tre, der bestilte stegt flæsk, og vi fik et stort fad, hvor vi bare kunne spise løs (se billedet).

Der er mere end rigeligt mad (billedet er taget, hvor vi næsten er færdige med at spise). Det koster 148 kroner per mand, servicen er i top med søde og opmærksomme tjenere og så fik jeg en doggy-bag med resterne – det er god stil! Desuden kan du få ‘Ugens ret’ til bare 88 kroner.

Stedet er en lille tidslomme i en travl hverdag med små (charmerende) ternede duge, venlig betjening og lækre traditionelle danske retter. Absolut et besøg værd, hvis du lige som jeg elsker gedigne danske retter. Her får du meget for pengene.

3 gode restauranter i København

Thai: Nakorn Thai

Nakorn Thai‘ på Store Kongensgade 87 er hurtigt blevet en af mine favorit Take-Away restauranter i København. Her henter de lokale i mit nye hood lækre thailandske retter. Selvom jeg kun har boet i Frederiksstaden i lige knap tre uger, har jeg hentet mad hos ‘Nakorn Thai’ ofte nok til, at de smågriner ad mig, fordi jeg bestiller den samme ret hver gang.

Nummer 23 ‘Panaeng Gai’ er allerede blevet min yndlingsret med kylling i panaeng karry (se billedet). Her får du masser af kylling i en lækker sovs med peberfrugter. Der er rigeligt til, at min datter og jeg kan nøjes med én ret til deling. Vi bestiller dog to ris til.

Retten koster ikke mere end den nette sum af 109 kroner. Betjeningen er god, og restauranten er hyggelig og velbesøgt.

Læs også

3 gode cafeer i København 

Tekst & foto af Lone Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *