Kreta rundt i bil

Cruise Kreta rundt i bil

Hvis sommerens feriedestination er Kreta, så læs med og få vores bedste tips til den skønne, græske ø.

Kreta er den største og mest befolkede af de græske øer og er desuden den femte største ø i Middelhavet. Med sine 260 x 60 kilometer er denne enorme destination et sted, man sagtens kan bruge lang tid på at udforske. Der er nogle lokale busser og taxaer til rådigheden på øen, men vi anbefaler helt sikkert at leje en bil på din ferie til Kreta, læs mere her.

At køre Kreta rundt i bil vil give dig friheden til at se flere seværdigheder hver dag og virkelig få mest muligt ud af din rejse til denne fascinerende græske ø. Du vil ikke fortryde at leje en bil, da det er den bedste måde at komme rundt på, så man kan se alle de skjulte perler, som øen har at byde på, se mere.

3 steder du ikke vil gå glip af, når du kører rundt på Kreta

Elafonissi Strand

Denne smukke strand er berømt for sit lyserøde sand, som gør Elafonissi til et meget unikt sted at bade og nyde solen. Teknisk set er Elafonissi faktisk en ø beliggende på det sydvestlige hjørne af Kreta. Det er muligt at gå over en stor sandbanke ved lavvande for at komme ind på øen. Når du først er der, er der ikke meget at gøre andet end at slappe af og nyde solstrålerne – hvilket er meningen.

Knossos

Kreta rundt i bil
Kør Kreta rundt i bil og oplev smukke Knossos.

Fem kilometer syd for havnebyen Heraklion ligger det berømte minoiske palads Knossos, og det er absolut værd at se. Ifølge traditionen var Knossos hjem for den legendariske kong Minos. Han var berygtet for hvert niende år at sende 14 børn ind i en labyrint for at blive spist af en Minotaur, som var et uhyre med et tyrehoved og menneskekrop ifølge græsk mytologi.

Byen blev først opdaget og udgravet i år 1.900 e. Kr., men dette kan ikke ses, når man går rundt og kigger på de mange fresker, paladser og boliger. Mange af vægmalerierne ligner, at de blev færdiggjorte i går, og den stenskårne arkitektur er både fascinerende og velbevaret. Giv dig selv et par timer til at udforske stedet, og kom gerne tidligt om morgenen for at undgå horder af turistbusser.

Samariakløften

Kreta rundt i bil
Oplev Samariakløften på smukke Kreta.

Samariakløften har været en nationalpark siden 1962 og er et dejligt sted at gå en tur … en meget lang gåtur. Besøgende starter normalt øverst på kløften (selvom du kan gøre det omvendt, hvis du elsker fysiske udfordringer) med en starthøjde på 1.250 meter. Du kan følge stien, som fører dig gennem frodig skov og følger en flod som danner vandfald på visse dele af stien. Hele turen er 16 kilometer lang og fordi det er ned ad bakke, er det ret nemt og afslappende, selvom det dog kan være lidt hårdt for knæene. Det bedst at starte vandreturen ved, eller endda før, solopgang for at undgå store folkemængder. Så snart solen er stået op, vil du kæmpe om pladsen med andre vandrere.

Kreta rundt i bil
Kør Kreta rundt i bil og få masser af skønne og smukke oplevelser.

Foto: Pixabay


Læs også: Guide: De 25 bedste rejsemål i verden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *