Ballet i Tivoli

Oplev vidunderlig ballet på Pantomimeteatret

I går var der premiere på den moderne balletforestilling “Et glimt af i går i dag” på Pantomimeteatret i Tivoli. Forestillingen tager blandt andet udgangspunkt i klassikere, som “Dansevisen”.

Det var på Pantomimeteatret, at min datter så ballet for første gang. Hun var omkring 3-4 år. Da vi går forbi Pantomimeteatret på vej ud af den gamle have, får hun øje på forestillingen. Jeg husker ikke hvilken eller med hvem, men hun var betaget fra første sekund, og vi blev til forestillingen var slut. Det blev startskuddet til en stor fascination af ballet – for os begge. Det er over ti år siden – men det minde sad alligevel i mig i går, da vi var i Tivoli for at se forestillingen “Et glimt af i går i dag”, som havde premiere på Pantomimeteatret.

Det er det gode ved Pantomimeteatret. Her kan alle – store som små, høj som lav – for en kort stund stoppe op og nyde ballettens fine kunst og forsvinde ind i den dansende verden – og måske bliver det startskuddet til en livslang forelskelse.

En hyldest til dansk design

“Et glimt af i går i dag” hylder dansk design i en moderne forestilling, der vender blikket tilbage til dengang, de store klassikere blev skabt. Det er jazzmusikerne Sinne Eeg og Birgitte Soojin, der står for musikken, mens britiske Paul James Rooney står for koreografien i forestillingen. Her danses du ind i en tid, der var.

Forestillingen “Et glimt af i går i dag” spiller på Pantomimeteatret frem til den 20, september 2019. Foto: Tivoli PR/Anett Ahrends

Paul James Rooney er en anerkendt koreograf, der siden 2006 har været ansat i Tivoli Balletteater:

”Klassisk design bliver aldrig umoderne. I en lejlighed i dag ser du en række kontraster mellem design, hvor det nye er mikset med gammelt, de danske designklassikere med moderne design. Klassikerne virker ikke malplacerede men er stadig skelsættende i dag og i morgen. ”Et glimt af i dag i går” sigter mod at vise denne stilæstestik gennem dans, kostumer og musik.”

Paul James Rooney

Med på scenen er blandt andre danserne Helena Casado og Carlos Garcia, samt en række andre store navne. Kostumerne er skabt af Charlotte Østergaard, der i samarbejde med Troels Oxholm Thomsen også har stået for forestillingens scenografi. 

Det var en smuk og lun sommeraften – og både musikken og dansen gik lige i hjertet i den cirka halve time forestillingen varede. Her kan du for en kort stund forsvinde ind i ballettens fine verden.

Hvor & hvornår

Forestillingen “Et glimt af i går i dag” spiller indtil 20. september 2019 i Pantomimeteatret i Tivoli i København. 
Læs mere på tivoli.dk

Ballet på Pantomimeteatret: Nyd en stille stund på Pantomimeteatret, når forestillingen “Et glimt af i går i dag” spiller.

Af Lone Holm. Kilde: Tivoli. Foto: Tivoli PR/ Annet Ahrends 


Læs også: Guide: Arkitektur i København, der er værd at bemærke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *