Temple Bar Tradfest

Elsker du musik? Tag til Tradfest i Dublin

Om Tradfest

Musikfestival, der foregår i Dublin sidste uge i januar hvert år.

Hovednavnene er folk-musikere, blandt andet har Donovan spillet.

Det er tiende gang, at Dublins livlige område, Temple Bar, afholder musikfestivallen Tradfest. Og det er tiende gang, at folk kommer strømmende for at feste med dublinerne i tre sjove, skøre, fantastiske dage fuld af irsk musik, folkemusik og singer/songwriters.

Tradfest foregår i slutningen af januar, hvor julelysene for længst er slukket, og vi begynder at sukke efter forår. En dejlig distraktion fra vintermørket. Der er et væld af koncerter, gratis såvel som entré-påkrævet, og hovednavnet denne gang er Donovan. Manden med klassikerne som ‘Donna’ og ‘Mellow Yellow’ vil spille på Dublin Slot den 31. januar.

Jeg var inviteret til en forsmag på Tradfest 2015, og vidste ikke helt, hvad det var. Men jeg kan kun sige: Jeg skal med til tre dages-festen! Smagsprøven bestod af en koncert med fire meget forskellige artister og grupper i det fine, gamle House of Lords, og jeg blev fuldstændig slået omkuld.

Grammy-vinderen Susan McKeown med den fænomenale stemme (se nederste foto), den seks mands store sanggruppe CODA fra Vestirland, brødrene fra DeBARRA og charmerende Mundy sang sig ind i mit hjerte.

 

Oliver St John Gogarty Bar
En noget kåd reporter udenfor Gogarty-bar, hvor det der er tilbage af The Dubliners vil spille under Tradfest 2015.

 

At min rejsefælle og jeg fik lokket nogle af musikerne med i byen bagefter, og nærmest måtte kravle tilbage på hotellet efter utrolig mange Guinness, er en helt anden historie…

På programmet for Tradfest er der også The Dublin Legends, som består af tre medlemmer af The Dubliners. Legenderne spiller på Arlington Hotel Temple Bar den 30. januar, men er du i Dublin den 26. januar, kan du også høre nogle af deres legendariske sange på Oliver St. John Gogarty Library Bar.

Hvis du vil se hele programmet, bestille billetter eller bare vide mere, kan du klikke dig videre til Tradfests hjemmeside: Temple Bar Tradfest 2018.

Læs også

Forelsket i Dublin – den dejlige dame

Velkommen til Guinness Storehouse, en verden af øl

6 gode grunde til at holde ferie i Dublin

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret af Tourism Ireland og Tradfest

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *