Istanbul

Få masser af tips: Turen går til Istanbul

Mere end 24 millioner mennesker besøger Tyrkiet hvert år. Over 14,7 millioner mennesker tog turen til den tyrkiske storby Istanbul i 2019. Det kan vi sagtens forstå. Istanbul er en vidunderlig by, hvor du kan opleve sport, kultur, gastronomi, shopping og meget mere. Læs mere om den spændende storby og få gode tips til Istanbul.

Istanbul skulle egentlig have været vært for Champions League finalen ad flere omgange, men den blev blandt andet flyttet på grund af Corona – og nu håber de på, at tredje gang er lykkens gang. I denne sæson kan du spille på Champions League odds på finalen, som skal spilles på Atatürk Olympic Stadium.

Generelt er der mange sportsoplevelser hele året rundt i Istanbul. Et af de største europæiske fodboldhold er nemlig Galatasaray. De spiller på Nef Stadium, som også er kendt som ”Helvede i Istanbul”. Det skyldes deres meget passionerede fodboldfans, som skaber en spektakulær stemning. Den kan du opleve, når du er på besøg i Istanbul.

Tips til Istanbul: Moskéen Hagia Sophia er virkelig et besøg værd. Foto: Unsplash

Kom tæt på den tyrkiske kultur

Der er mange spændende seværdigheder i Istanbul. Moskéen Hagia Sophia er det største monument i Istanbul. Det var først en ortodoks basilika, og senere blev den forvandlet til en moské. Bygningen er over 1485 år gammel og er et must at besøge, når du er i den tyrkiske storby.

Tag på shopping i Gran Bazaar

Som sagt kan du også shoppe i Istanbul. Her er det et must at slå turen forbi Grand Bazaar, som stammer helt tilbage til det 15. århundrede. Faktisk er bazaren det ældste overdækkede marked i hele verden.

Projektet startede helt tilbage i 1461. Nu til dags er der mere end 4.000 butikker med dekoration til hjemmet, smykker, tøj og mange andre flotte ting. Glem alt om turistpriser, da du sagtens kan prutte om prisen i Gran Bazaar.

Få gang i benene på tur til Galata tårnet

En anden ikonisk bygning i Istanbul er Galata tårnet. Du skal bogstaveligt talt op ad bakke for at komme op til tårnet, men det er bestemt hele turen værd. Det skyldes ikke alene tårnet, men den flotte udsigt, som du kan nyde fra byens højdepunkt. Tårnet stammer helt tilbage til 1348.

Bliv mæt i Istanbul 

Et andet højdepunkt i Istanbul er deres gastronomi. Du kan balndt andet prøve Turkish Delight, som er sødt tyrkisk slik. Vi kan bestemt også anbefale at prøve Baklava, når du er i Istanbul. Her er der tale om en kage med sirup og pistacienødder. En sand glæde for ganen.

I den anden boldgade er der også tyrkisk kaffe. Det er meget stærkt. Under alle omstændigheder kan du få et sjovt minde, når du smager på kaffen. Hvem ved, måske kan du lide det, men det er altså meget stærkt.

Når det bliver tid til større måltider, kan det anbefales at prøve Lamacun. Det er sprødt ovnbagt brød. Typisk kommer det med oksekød, peberfrugter og andre lækkerier. Når det er ekstra godt, tilføjes der citronsaft på toppen. Pide minder også i høj grad om Lamacun, men der er mange flere ingredienser og der tilføjes typisk ost på toppen. Derfor spiser mange danskere pide flere gange, når de er på ferie i Istanbul. Velbekomme.

Foto: Unsplash

Læs også: 16 tips til Berlin med børn og teenagere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *