forskellige rejser
Godt at vide,  SPONSORERET INDLÆG/REKLAME

Forskellige rejsemåder giver forskellige rejser

Når du skal ud og rejse, er det første spørgsmål altid, hvor rejsen skal gå hen – og hvordan du kommer dertil. Der findes mange forskellige måder at rejse på, og de forskellige rejsemåder resulterer i forskellige rejser. Ved at vælge hvilken transportmulighed du vil benytte dig af, vælger du også hvilken slags rejse, du vil ud på.

Rejs på havet 

Vælger du, at rejsen skal foregå til søs, er der forskellige muligheder. Du kan både sejle selv, eller du kan tage på krydstogt. Ved selv at rejse på havet, har du muligheden for helt selv at bestemme, hvilke destinationer der skal besøges. Der er ved denne rejsemåde stor fleksibilitet, da det ene og alene er dig og dine medrejsende, som bestemmer på rejsen. At tage på et krydstogt, betyder at rejsen er planlagt på forhånd. Her er der sørget for forplejning, og mulighederne er ofte mange på et krydstogt. De findes i forskellige prisklasser med forskellige destinationer og med forskellige muligheder ombord. Vil du ud på en oplevelsesrig rejse, kan du med fordel kigge nærmere på mulighederne for et krydstogt

De populære flyrejser 

Flyrejser er ofte lig med charter og luksus. Skal du ned til sydens sol, og ligge ved stranden og bare nyde livet? Så skal du blot hoppe på et fly. Ved at rejse med fly, kan du hurtigt komme vidt omkring. Skal rejsen foregå mange kilometer væk hjemmefra, er flyrejser derfor en oplagt mulighed. Det er både nemt og hurtigt, at komme rundt med fly. Er du udelukkende interesseret i rejsens destination, er en flyrejse derfor det oplagte valg for dig. 

Togrejse over landegrænser

Togrejser forbindes ofte med interrail. Interrail er en rejseform, hvor der købes togkort til et bestemt område – gerne hele Europa. På Interrail tager du toget til dine ønskede destinationer, og du kan derfor hen over din rejse, opholde dig i mange forskellige lande og byer. Fleksibiliteten er stor, og det er nemt at lave om i planerne undervejs, da du med dit togkort, ikke har en bestemt tidsplan at skulle følge. En sådan togrejse henvender sig til længere rejser, da transport med tog er en billig, men tidskrævende mulighed. 

Kør-selv-ferien 

En mulighed mange danskere, og i særdeleshed børnefamilier, benytter sig af, er kør-selv-ferien. Her går rejsen gerne til europæiske rejsemål, da det skal være i kørselsafstand fra Danmark. Ved at køre i blot 24 timer, kommer du til lækre udenlandske rejsemål, som passer perfekt til sommerferien med sol og strand. Kør-selv-ferien kræver, at du har en bil til rådighed, og at lokationen er indenfor kørselsafstand. Ud over dette er der fri leg med hensyn til destinationen. Kør-selv-ferier bliver ofte brugt til campingferier i Europas sydlige lande. Det giver en frihed at have bilen med på ferie, da du derfor har muligheden for at køre rundt, og opleve en masse i de omkringliggende områder. Kør-selv-ferien er perfekt til sommerferien i Europa. 

Læs også: Oversigt: 10 museer med gratis adgang i København

Foto: Unsplash

Share Button
Rejseblokken

Rejseblokken er en rejse- og livsstilsblog, der er skrevet af journalist Lone Holm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *