2 piger på frivilligt arbejde i udlandet

Cool oplevelse: Lav frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet

Man kan rejse og opleve verden på mange måder. Vi har talt med Camilla Egeborg Møller, der drømte om at lave frivilligt arbejde i udlandet, og derfor tog hun afsted som 21-årig til Kenya på et højskoleophold i fire uger med Global Contact og derefter lavede hun frivilligt arbejde i Tanzania i tre måneder. En oplevelse der helt sikkert har sat sine spor i Camilla:

– Vi var en gruppe danske unge, som tog på Global Højskole i Nanyuki i Kenya. Det lå langt ude i bushen, hvor der gik zebraer rundt og hvor der lå små lerhytter rundt omkring. Når man er på højskolen, så ser man lokalområdet, slumområderne og vi besøgte forskellige lokale stammer i området. Men vi var også i Nairobi, hvor vi så byen. På højskolen havde vi tavleundervisning, mens vi bagefter var ude og prøve vores teori af i praksis. Rigtig mange unge tog ud som lærere eller undervisere, fortæller Camilla Egeborg Møller, som husker tilbage på det frivillige arbejde i udlandet, som en virkelig stor og positiv oplevelse, der dog ikke kun bestod af arbejde.

Frivilligt arbejde i udlandet

-Vi var også på safari og andre turist-ophold i fritiden. Men vi var allermest sammen med de lokale. Vi spiste lokalt og talte med de lokale. På den måde blev vi forberedt på det videre ophold, hvor flere af os skulle lave frivilligt arbejde i udlandet. Jeg tog til Tanzania, mens nogle tog til andre lande.

Frivilligt arbejde i udlandet

– Jeg boede sammen med en anden dansk pige, som også havde været på højskole, hvor vi underviste på en før-skole med børn i børnehave-alderen. Vi underviste dem, men lavede på eget initiativ forskellige projekter. Vi lavede også forskellige lege, fordi børnene var så små. Det var svært at undervise dem, fordi de talte kun swahili og vi talte engelsk. Derfor blev det en blanding af leg og læring, siger Camilla Egeborg Møller, som tog afsted for at gøre en forskel for andre, men også for at få en oplevelse og gøre noget for sig selv.

– Det var virkelig lærerigt og vækkede min interesse for fremmede kulturer. Jeg tog afsted for at gøre en forskel, men også for min egen udvikling og at gøre noget for mig selv. Jeg tog i hvert fald derfra med en følelse af, at jeg havde gjort en forskel. Det gav god mening, selvom man selvfølgelig ikke kan redde verden på så kort tid.

Camilla Egeborg Møller opholdte sig tre måneder i Tanzania i en lille by med kun 20.000 indbyggere og på den måde lærte hun det lokale miljø at kende rigtig godt.

Frivilligt arbejde i udlandet

-Jeg boede jo i et virkelig lokalt miljø, som er noget helt andet en backpacke. Jeg vaskede tøj med koldt vand fra en lille brønd og færdes i det lokale miljø, hvor jeg lærte meget. Det var rigtig fedt at prøve at bo fast et sted og prøve sig selv af, fortæller Camilla Egeborg Møller, som ikke havde prøvet frivilligt arbejde i udlandet før. Hun havde mest været på almindelige ferier sammen med sin familie:

-Jeg havde kun været på charterferie med min familie, og havde aldrig været i Afrika før. Så det var et kulturchok, men jeg blev guidet rigtigt fint. Jeg havde en tryghed i, at jeg havde kontakt med nogen som vidste, hvad jeg skulle gøre i de forskellige situationer. Jeg skal helt klart tilbage til Afrika. Det er der ingen tvivl om, slutter Camilla Egeborg Møller, som idag læser kommunikation på Mediehøjskolen i København.

Læs mere om frivilligt arbejde i udlandet

Der findes forskellige organisationer, som arrangerer frivilligt arbejde i udlandet. Camilla Egeborg Møller tog først på et højskole-ophold i Kenya gennem Mellemfolkeligt Samvirkes frivilligprogram i udlandet, som hedder Global Contact, der arrangerer flere forskellige ophold i forskellige lande. Derefter tog hun et frivilligt arbejde i Tanzania også gennem samme organisation. Du kan se flere billeder fra Camillas tur på hendes instagram: @wandermilla

Af Lone Holm. Foto: Camilla Egeborg Møller

6 tanker om “Cool oplevelse: Lav frivilligt arbejde i udlandet

  1. Fantastisk indlæg, jeg har tit haft lyst til at slippe alt i hænderne og tage ud for at hjælpe til et eller andet sted. Jeg har dog arbejdet frivilligt for AIESEC, en studenter organisation, der hjælper unge med at finde frivilligt arbejde i udlandet. Det var vildt inspirerende, så min drøm er ikke opgivet endnu. 🙂

  2. Inspirerende at læse om Camillas oplevelser. Det lyder virkelig til at have været en fantastisk tur!

    Jeg har selv været i praktik i udlandet ved en NGO og det er en tid jeg aldrig vil glemme :-DM

    1. Jeg var i kibbutz i Israel, da jeg var ung, og det var fuldstændig fantastisk. Det er virkelig udviklende at tage afsted og arbejde for ‘en større sag’. Knus Karen/Rejseblokken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *