Foto af Promenade des Anglais i Nica, Sydfrankrig

Frankrig: 10 gode oplevelser i Nice

Den glamourøse by Nice på den franske riviera er mest kendt for store biler, millionærer og kendte stjerner, men der er masser at komme efter selvom din bankkonto ikke bugner med millioner. Jeg har håndplukket ti gode spots til dig, der vil nyde den franske riviera og have gode oplevelser i Nice.

Hotel i Nice

Her sover du godt

HOTEL BEAU RIVAGE
På første parket og lige op ad den berømte Promenade des Anglais finder du det 4-stjernede hotel Beau Rivage, hvor artister og intellektuelle som Matisse og Nietzsche har overnattet. Hotellet byder på lækre værelser i gåafstand til alt lige fra stranden, de små must-go indkøbsgader i den gamle by til markedspladsen, som hver morgen dufter af friske blomster og grønt.
www.hotelnicebeaurivage.com

HOTEL ASTON LA SCALA
Ikke langt fra Place Massena og med udsigt ud over park Promenade du Paillon finder du det 4-stjernede hotel Aston La Scala. Hotellet har panorama-bar på toppen med den mest fantastiske udsigt udover byens gamle tage. Her kan du få udsigt uden at gå på kompromis med afstanden, for hotellet ligger i gåafstand til bl.a. det årlige karneval – og ét af verdens største – Carnaval de Nice (… hvis du er der sidst i februar) og designer-trianglen, som de lokale kalder de kendte gader med high-end-mærker som Chanel og Louis Vuitton.
www.hotel-aston.com

Sportsmuseum

Gode oplevelser i Nice

MUSEE NATIONAL DU SPORT
Der er samlet mere end 500 års sportshistorie på Musee National du Sport, hvor du kan se udstyr, medaljer og effekter fra store franske sportsstjerner gennem tiden lige fra Tour de France til Formel 1. Musee National du Sport ligger i forlængelse af det nybyggede stadium, som blev brugt i forbindelse med EM i fodbold i 2016.
www.museedusport.fr

CHATEAU DE CREMAT
Vinslottet Chateau de Cremat ligger i smukke omgivelser op ad bjergsiden omkring 20 minutters kørsel fra centrum. Stedet emmer af stil og ligger derfor også ofte rammer til store fester og bryllupper. Slottet tilbyder guidet rundtur med vinsmagning.
Chateau de Cremat

GRASSE
I den berømte naboby Grasse omkring 30 minutters kørsel fra Nice holder de professionelle ’næser’ til. Det er her alle de store parfume-huse udvikler deres dufte. Det er også her Coco Chanel fandt duften til blandt andet den klassiske Chanel no. 5. Men det er ikke kun eksperter, der kan lave deres egen parfume – det kan du også bl.a. hos parfume-huset Molinard. Du kan tage bussen til Grasse for bare 1,5 Euro. Desuden ligger Musee International de la Parfumerie også i Grasse.
www.museesdegrasse.com
www.molinard.com

Le Petite Maison

Gode spisesteder

LA VOGLIA
På Rue Saint-Francois de Paule ligger restauranten La Voglia med både udeservering og første sal, hvor de serverer en overordentlig lækker pizza, små tapas-lignende tag-selv-retter, pastaretter og skønne franske desserter.  Du kan være helt sikker på, at det er hamrende lækkert.
www.lavoglia.com

LE PETITE MAISON
Den berømte – og måske bør man også sige berygtede – restaurant Le Petite Maison på Rue Saint-Francois de Paule er skærmet godt af bag oversize urtepotter, for at holde nysgerrige blikke ude. Her kan man være heldig at støde ind i op til flere berømtheder så som musikeren Elton John. Restauranten er kendt for sin lækre mad til dyre priser styret med hård hånd af ejeren Nicole. En dame, der gør, som hun lyster. Derfor kan man også risikere at møde en temperamentsfuld værtinde, som enten giver én verdens bedste aften eller verdens værste. Om ikke andet – så får man en oplevelse!

Her kan du med fordel shoppe

FRAGONARD PARFUMEUR
Fragonard blev etableret i 1926 af franskmanden Eugène Fuchs. Parfumen er opkaldt efter den berømte maler fra Grasse Jean-Honoré Fragonard, som en hyldest til både byen Grasse og til kunsten fra det 18. århundrede. Fragonard har mange forskellige slags dufte – og du kan helt sikkert finde én, der passer præcis til dig.
www.fragonard.com

NICOLAS ALZIARI – GRAND CRUS D’HUILE D’OLIVE
Når du alligevel er i Nice, så skal du næsten købe noget af den berømte olivenolie Nicolas Alziari med hjem. Udover at være i overordentlig god kvalitet er selve dåsen med olivenolien også ganske dekorativ.
www.alziari.com.fr

GALERIES LAFAYETTE
Når du er i Nice er der mange forskellige shopping-muligheder. Du kan gå i det eksklusive Galeries Lafayette, som har mere end 600 forskellige brands samlet under et tag på Avenue Jean Médecin. Er du til high-end-mærker som Hermés, så kig på Avenue de Verdun. De små billige (og meget turistede) butikker finder du i den gamle by.

Af Lone Holm. Inviteret af xplorefrance.com, som arrangerer både individuelle og grupperejser til hele Frankrig og vi fløj med Norwegian. Artiklen har været bragt i Where2Go. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *