Ny på ski

Gode råd til dig, der er ny på ski

Ferie på ski er en utroligt populær rejseform især i vinterhalvåret. Folk tager blandt andet til Østrig eller Frankrig og nyder en uge i sneen. Det er en skøn måde at holde ferie på, da du er aktiv og ude i den friske luft samtidig med, at du kan nyde den fantastiske udsigt af bjerge og nyfalden sne så langt øjet rækker.

Uanset om du er rutineret på ski eller er helt grøn, og måske mest af alt ser frem til de sjove aftener med afterski, så vil du med garanti føle dig fyldt med energi efter ferien. En skiferie er god for både krop og sjæl.

Tips til nybegynderen

Skiferier er sjove og fantastiske, men det er som bekendt en fysisk ferieform, og derfor kan det være en god ide at sørge for, at din form er nogenlunde i orden. Ellers kan det hurtigt blive hårdt at være på pisten dag efter dag.

Det kan også være godt at kigge på dine skirejsefæller. Er der andre nybegyndere med på holdet? Hvis alle dine rejsekammerater er erfarne på ski, så kan det hurtigt blive hårdt for dig at følge med dem. Hvis der er andre begyndere med på ferien, så kan I følges ad og holde pauser undervejs, så det hele går i et passende tempo for jer.

Undersøg inden afrejse hvilke skisportssteder, som er gode for begyndere. Se efter om der er grønne og blå pister, som er meget velegnede for uerfarne skiløbere. Så undgår du at skulle stå på en alt for udfordrende bakke første dag.

Det er også vigtigt at sikre, at du har det rigtige udstyr og tøj til skiferien. Et par gode skihandsker er uundværlige, da du ikke vil fryse fingrene, når du skal stå på ski en hel dag. Derudover skal du bruge et par gode skibriller, som beskytter dine øjne mod sol og sne.

Skistrømper skal også prioriteres, da de vil holde dine fødder tørre og varme. Der er ikke noget værre end våde fødder! Skiundertøjet er lige så vigtigt, så vælg det rette materiale, for eksempel kunststof eller uld, da det vil absorbere sved og holde dig varm hele dagen.

Hvis du ønsker hjælp til hurtigt at komme afsted på ski, så book timer med en skiinstruktør inden afrejse. Så kan du hurtigt lære de mest basale teknikker og øvelser.

Al begyndelse kan være svær. Måske du skal knokle lidt ekstra for at blive rigtig god på ski, eller måske du er et naturtalent. Disse råd vil i hvert fald gøre din første tur på ski lidt nemmere.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *