Tag på ferie i USA til november, når de åbner for turister igen

Endelig er verden ved at åbne op igen og blive normal efter lang periode med en pandemi. Dette har været en hård tid for de mange rejseglade globetrottere. Især har USA’s grænser længe været lukkede i modsætning til nogle andre lande. Men heldigvis har de mange USA-glade danskere noget godt at se frem til. Snart forventes det nemlig, at landet lukker op igen, og du kan komme på ferie i USA. 

Der er stadig ikke en præcis dato for, hvornår USA kommer til at åbne landet op igen. Dog kan man godt lige så stille gå i gang med at undersøge ESTA. Det kan man, hvis man allerede nu planlægger en tur til det store land på den anden side. Der er snak i krogene om, at USA formegentlig er klar til indrejsende igen i starten af 2022.

Husk vaccinen

Dog bør alle, som planlægger rejse til USA, sørge for vaccination. Landet åbner nemlig kun op for rejsende, som er vaccinerede. Uden en vaccine kan det derfor blive svært, hvis ikke umuligt, at komme ind i landet. Desuden bør man have med i baghovedet, at der formentlig også kommer til at være en del Corona-restriktioner i landet noget tid endnu.

Man bør derfor forberede sig på at have mundbind, sprit og test med til landet. Samtidig bør man også huske på de forskellige afstandskrav, der kan gælde for hver stat. Før man kommer ind i landet, anbefales det, at man sætter sig ind i, hvilke krav der gælder det pågældende sted eller stat. I forhold til alle disse regler, er der nogle gode råd til oplevelser i USA. 

Brug tid på oplevelser i naturen

For at undgå så meget nærkontakt med andre og derved risikere smitte, kan det være en fordel at vælge at opleve naturen i USA. Det er en nem måde, hvorpå man kan holde sig isoleret fra andre mennesker. Derved behøver man ikke at skulle tænke ekstra meget over regler. Derfor kan det være smart at færdes meget ude i naturen.

Heldigvis behøver det langt fra være et problem at finde smukke naturoplevelser i USA. De er nemlig kendt for sin vilde natur. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan opleve. Man kan se alt fra det velkendte Yosemite eller Grand Canyon. Er man til noget mere aktion, kan man opleve ferskvandskilder og vandre i bjergene. 

Kør-selv-ferie i USA

Der er rigtig mange måder at holde ferie på i USA. En af de mere populære rejseformer i landet er campingferie. Så kan man leje en autocamper og køre på tværs eller langs gennem landet. Der er mange muligheder. Det samme gælder for områder. Uanset hvilken målgruppe, man hører til, er man garanteret noget, der falder i ens og sine medrejsendes smag. 

Derudover kan det være oplagt at vælge autocamperen som ferieform i forhold til situationen. Her er der tale om hele situationen med mange regler og restriktioner omkring færden i landet. Kører man i en autocamper, er man i den grad for sig selv. Derved er risiko for smitte minimal. Ikke nok med det, er USA virkelig et oplagt land at køre gennem. 

De bedste råd til road trip i USA

Det fede ved road trips i USA er, at rejseformen kan passe til enhver målgruppe. Uanset om det er børnefamilien eller det nyforelskede kærestepar, der skal på ferie, kan man skabe en perfekt rejse gennem USA. For at finde de bedste steder, må man derfor gøre op med sig selv og sin rejsemakker, hvad man gerne vil opleve. 

Der findes et utal af forskellige hjemmesider med forskellige tips og råd til road trip ferien i USA. Derfor kan man til fordel gå ind og hente hjælp der for at blive klogere på de mange muligheder. Alt efter smag, behag og behov kan man finde en rute, der passer rejsemedlemmerne bedst. Er man til musik og jazz i USA, bør man eksempelvis vælge Chicago til New Orleans-ruten.

Oplev USA’s vestkyst

En klassisk rute til road trip i USA er den berømte vestkystsrute. Her kan man opleve de største højdepunkter langs kysten på den vestlige del af USA. Man kan vælge at starte eller slutte i henholdsvis San Francisco og Los Angeles. Langs kysten kan man se og besøge de mange små byer tæt på vandet og blive en del af deres hverdag. 

Der er mange fordele ved at vælge autocamperen fremfor fly. Ofte kan fly føles som den bedste og mest praktiske løsning. Det er dog ikke altid den sjoveste løsning. Der er stor frihed forbundet ved at road trippe. Man kan desuden opleve ting på vejen, som kan overraske. De bedste perioder at vælge denne rute er efterår og forår. I disse perioder er der ofte ikke helt så mange mennesker. 

Kør på vejen i vandet

En anden fantastisk rute at køre i USA, er fra Miami til Key West. Denne vej tager lige omtrent 3 timer at gennemføre. Man vil på ruten køre over 42 broer, som er forbundet gennem en lang række øer. Derfor er vejen til destinationen, Key West, en oplevelse i sig selv. På vejen kan man stoppe op ved nogle af øerne.

Få styr på det praktiske

Det lyder sikkert meget fristende at komme afsted på en af de mange spændende ture i USA. Det på trods af situationen med restriktioner. Dog er der ikke længe til november, hvor USA muligvis åbner. Men for at blive bedst muligt klædt på til USA-turen, bør man lige undersøge regler til ESTA-ansøgningen.

Hvad er ESTA?

En ESTA-ansøgning er en elektronisk rejsetilladelse. Det er udviklet af USA for alle indrejsende i landet. Det er skabt på baggrund af terrorhandlingerne i USA i sin tid. Ved hjælp af denne ansøgning bliver hver enkelt indrejsende i USA screenet og tjekket. Dette sker inden, de kommer ind i landet. Derfor skal man have en godkendt ESTA-ansøgning for at komme ind i landet.

De gælder alle, der rejser ind i USA at have medbragt en godkendt ESTA-ansøgning. Hele formålet med den er blot en ekstra sikkerhed for USA. Når man har fået godkendt sin ESTA-ansøgning, gælder den i et helt år. Derfor kan det bruges, hvis man skal til landet over flere omgange. Dog må hver enkelt rejse kun vare 90 dage. 

Sådan laver man sin ansøgning

Det er faktisk meget simpelt at gennemføre sin ansøgning til ESTA. Det hele kan klares online. Man skal blot udfylde formularen på hjemmesiden. Det er dog meget vigtigt, at man læser det hele grundigt igennem. Skriver man en fejl, kan dette gøre, at man ikke bliver godkendt. Derfor er det tiden værd at gøre det ordentligt første gang. 

Man skal både skrive personlige oplysninger, så som personnummer og beskæftigelse. Derudover kræves det også, at man skriver sit formål med at rejse til USA. Hvad skal man i landet? Dette er blot en sikkerhedsting. Det tager maksimalt omkring et kvarter at udfylde formularen. Svaret kommer efter et par dage.

Så starter alt det sjove

Når ansøgningen er gået igennem, kan man begynde at glæde sig til sin USA-tur. Det behøver ikke at være en ulempe at rejse nu med restriktioner. Det kan være en oplevelse i sig selv. Det kan desuden være, at man oplever nogle helt anderledes ting, end man ellers normalt ville have oplevet i USA. 

Foto: Unsplash

Læs også: 16 tips til Berlin med børn & teenagere

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *