Tips til vandreferie

Gode tips til vandreferien

Rigtig mange rejser på vandreferie, og det er der en masse gode grunde til. Først og fremmest er det en sund måde at holde ferie på – både for krop og sjæl. Derudover er det heller ikke nødvendigvis lige så dyrt, som når man rejser på en charter- eller skiferie, og så er det bare skønt at bruge en masse tid i naturen.

Her er det godt at vandre

Selvom Danmark byder på mange smukke og varierede naturområder, hvor der er gode muligheder for at tage en lang vandretur, kan det også være en rigtig god oplevelse at vandre i et andet land. Caminoen, der på spansk betyder “vej” eller “sti”, er et af de mest populære steder at vandre i Europa. Caminoen Spanien går fra det nordligste Spanien og helt ned til Santiago de Compostela i den sydvestlige del af landet. Caminoen Spanien er på omkring 800 kilometer, og mange vandrere vælger at gå hele eller en del af denne distance. Der er mange forskellige ruter at vælge imellem, men de fleste starter enten i Frankrig eller Spanien. Rigtig mange rejser til byen Saint-Jean-Pied-de-Port i det sydvestlige Frankrig, hvor de vandrer i Pyrenæerne frem til Spanien. 

Tag det rigtig udstyr med på vandreferien

Når man skal vandre på eksempelvis Caminoen Spanien, er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Dette gælder især, hvis man skal på en lang vandreferie, hvor man skal bo i telt eller i hytter undervejs. På en sådan ferie er det vigtigt at have et godt og robust telt med, som kan holde til både regn og blæst. Yderligere er det også vigtigt at have en god sovepose med, som kan holde en varm natten igennem. Endelig er det også vigtigt at have nogle gode støvler eller sko med på vandreferien – især hvis man skal vandre i kuperet terræn eller på stier med sten og rødder. Støvlerne eller skoene skal helst være behagelige at gå i, da man typisk vil gå lange distancer hver dag.

Træn op til vandreferien

Når man skal på vandreferie, er det en god idé at træne op til turen. På den måde sikrer man sig, at man er i form til at klare turen, og ikke får ondt halvvejs igennem. Derudover kan det også være en fordel at have trænet lidt op, så man ikke føler sig alt for træt hele tiden på turen. Det er dog ikke nødvendigt at være meget trænet, men det kan være en god idé at lave nogle øvelser hjemmefra eller gå tur et par gange om ugen inden afgang. På den måde bliver man mere motiveret til at komme afsted på vandreferie, og samtidig sikrer man sig også, at man har en bedre chance for at kunne nyde vandringen.

Læs også: Guide til skønne dage i Vestsverige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *