Guide til Lübeck

Getaway: Guide til Lübeck og Schwerin Slot

Ta’ på en forlænget weekendtur til ét af de mange interessante og smukke steder i Nordtyskland. Vi var fornylig en tur i Lübeck og Schwerin, som har mange spændende aktiviteter at byde på. Læs med her og få en guide til Lübeck og Schwerin Slot af gæsteskribent Niels Jensen.

Jeg elsker Lübeck. Det er en idyllisk, spændende og smuk by. Hvor du blandt andet kan besøge byportsmuseet, studere modellerne af det gamle Lübeck, og derefter gå på opdagelse i byen.

Hvis du er interesseret i historiske bygninger kan du f.eks. prøve at se, hvor meget af den gamle bymur, du kan genfinde eller besøge en af de enorme kirker, der findes i byen. Gider du ikke gå rundt og se på ‘de gamle dage’, får du her en kort guide til Lübeck med tips til, hvad du ellers kan fordrive tiden med:

  • Sæt dig ved en af kanalerne og nyd den smukke udsigt.
  • Find en lækker restaurant eller bar – og nyd en af de gode tyske øl.
  • Hvis du har en sød tand, skal du smage en Lübecker marcipankage og en god kop kaffe.
  • For dig, der elsker at sejle, så er der masser af kanalrundfarter – og ja – det er en rundfart, for man kan sejle hele vejen rundt om byen. Man kan også sejle helt til Travemünde.

Vi nøjedes med at nyde bylivet og den dejlige atmosfære, inden vi fortsatte til Schwerin, som ligger ca. 110 km sydøst for Lübeck.

Schwerin Slot er et af verdens smukkeste, hvis du spørger mig. Foto: Niels Jensen

Et af verdens smukkeste: Schwerin Slot

Schwerin er også en rigtig spændende by at besøge. Den gamle bydel er hyggelig, men det er frem for alt Schwerin Slot, der trækker. Et af verdens smukkeste slotte både udvendig og indvendig efter min mening. Schweriner Schloss, som det hedder på tysk ligger i Schwerin, som er hovedstaden i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

Slottet er placeret på en lille ø i byens største sø ‘Schweriner See’, og har de smukkeste omgivelser. I århundreder har slottet været hjem for hertuger og ærkehertuger i Mecklenburg og senere Mecklenburg-Schwerin.

Køber man sig adgang til slottet, bliver man ledt gennem de smukkeste rum og sale på en sådan måde, at det bare bliver smukkere og smukkere for hver sal, man kommer ind i. Jeg tænker: Nu kan det ikke blive smukkere – men jo – det kan det. Absolut et besøg værd!

Her kan du læse mere om slottet, se priser og åbningstider

Når du bevæger dig igennem slottet bliver rummene bare smukkere og smukkere. Foto: Niels Jensen
I dag fungerer slottet som parlamentsbygning. Foto: Niels Jensen

Læs også: 16 tips til Berlin med børn & teenagere

Tekst og foto af Niels Jensen. Forsidefoto: Pixabay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *