Inari

Japan: Min orange drøm i Kyoto

1) Du kan flyve fra København direkte til Tokyo på 11 timer.

2) Du kan spise dig gennem en drøm af sushi og andre japanske lækkerier hver dag samtidig med, at du oplever moderne storbyer, storslået natur og fascinerende kultur.

Inari er et helligt bjerg i en sydlig forstad til Kyoto. Her er opført adskillige templer. Men det særligt karakteristiske ved bjerget er de mange orange indgangsportaler, der er opstillet her. Det har været min store drøm at opleve dette sted, siden jeg så billeder af det første gang. Og måske var det faktisk min primære grund til at planlægge en rejse til Japan.

Den orange indgangsportal kaldes på japansk: Torii. Den er et typisk sympol ved japanske helligdomme og templer. Porten viser dig, at du er på vej ind på et helligt område. De orange porte er lavet af træ. En torii kan dog også være lavet af sten eller andet materiale, og er ikke nødvendigvis orange. De orange porte er dog særlig i øjenfaldende og kan ses mange steder i Japan. Intet sted dog så massivt som ved Inari.

Mere end 5.000 indgangsportaler

Det store tempel ved foden af bjerget er opført i det 8. århundrede til ære for landbruget og særligt ris og sake. Bag templet finder du mere end 5.000 orange indgangsportaler. Disse opsættes som en offergave til bjerget, primært af lokale forretningsmænd og virksomheder. På bjerget bedes der nemlig ikke længere blot for landbruget, men også for succes i forretningslivet.

De største portaler kan koster op mod 3/4 million danske kroner at opføre. Flere af disse er eftersigende i øvrigt doneret af store mafiabosser. Hvis du kan tyde det japanske, vil indskriften på portalen vise dig, hvem den er doneret af og hvornår.

 

Kyoto Japan

 

En tur op og ned af bjerget gennem de mange portaler tager ca. 2 timer. Undervejs finder du flere små templer og masser af små altertavler sat op på klippen, hvor private familier tænder røgelse og bringer offergaver. Hvis du gerne selv vil efterlade et mærke, kan du ved indgangen til området købe din egen lille orange portal, få trykt dit navn på denne, og derefter finde et godt sted at hænge den undervejs på din rute.

Det er gratis at besøge templet. Og der er åben hver dag. For at komme dertil skal du tage en af de lokale toglinier ud af Kotyo til den lille station også kaldet Inari. Flere toglinier stopper på stationen. Men hvis du i forvejen rejser rundt i Japan med et Japan Rasil Pass kan det bedst betale sig at tage linien JR Nara, eftersom du på den rute kan rejse med dit togpas uden ekstrabetaling.

I den lille by ved togstationen er der i øvrigt flere hyggelige kaffe og frokoststeder.

Læs også

Rejseguide til Kyoto med børn

Japan: Tosset med tun i Tokyo

Tekst og foto af Mette Lindgaard Seligmann, Tianjin Kina

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *