Marie Kaalund Winther fra Hideaways

Marie Kaalund Winther: Portugal-ferie med indhold

Produktchefen hos Hideaways Marie Kaalund Winther elsker at rejse ud og håndplukke gemmesteder, der adskiller sig fra mange andre gode steder. Hotellerne ligger for eksempelvis tæt ved havet, midt i vinmarken, med udsigt over bjergene eller noget helt fjerde.

Langt de fleste har desuden en restaurant, hvor gæsterne kan nyde hjemmelavede kreationer med lokalt producerede råvarer. Netop maden er en stor del af oplevelsen for Marie Kaalund Winther, når ferien går til Sydeuropas lune himmelstrøg.

Marie Kaalund Winther har et særligt forhold til Portugal, og hun har efterhånden besøgt den gamle søfarernation et utal af gange, og hun mener, at Europas sydvestligste land er et overset rejsemål – også når det gælder de gode smagsoplevelser. Her få du Maries bedste rejsetips til Portugal:

Det skal du opleve:

– Selvom Portugals fastland ikke strækker sig mere end omkring 600 km fra Minho-regionen i nord til Algarvekysten i syd, så er landet et stort menukort af mangfoldigheder. Hver region er sin egen og med syv regioner, er der oplevelser til mange gensyn med et land, der i mine øjne har en af de mest gæstfri og hjertevarme befolkninger i Sydeuropa.

Madeira
Her er et mildt klima året rundt, hvorfor den lille Atlanterhavs-ø også er et yndet tilflugtssted i vores mørke vintermåneder. På Madeira holder jeg særligt meget af at udforske de hundredevis af kilometer med levada-stier, nyde udsigterne fra Europas næsthøjeste kystklippe Cabo Girão eller tage en svømmetur i en af de mange naturlige havbassiner, der er hugget ud i klippemassiverne.

Azorerne
De i alt ni øer byder hver især på store naturoplevelser med enorme hortensiaer, kegleformede vulkaner, hvalsafari og varme kilder. Jeg vil især anbefale São Miguel, vinsmagning på Pico og jeepsafari på Faial.

Algarvekysten
De fleste forbinder Portugals sydligste region med sol og varme, men jeg må understrege, at området også er fuld af små overraskelser, som de færreste har stiftet bekendtskab med. Tag på marked i Loulé, spis skaldyrsfrokost i Olhão, laguneområder med kridhvide sandstrande ved Tavira og historiske monumenter i Sagres.

Alentejo
Alentejo kaldes i daglig tale ‘Portugals spisekammer’, og jeg plejer at sammenligne regionen med Toscana i Italien, hvor gyldne og bløde bakker med kornmarker og oliventræer fylder i landskabet. Alentejo producerer desuden nogle af landets bedste vine og i byen Evóra er der smagsprøver på ældgammel, romersk kultur.

Lissabon og Lissabonkysten
Lissabon er et helt naturligt trækplaster, og jeg holder meget af Lissabon, da det er en blanding af Rom med de syv høje, ‘art de vivre’ i Paris og farverige Barcelona. Desuden er jeg meget begejstret for stemningen i kystbyerne, der kan minde om den franske riviera i et mindre målestoksforhold.

Beiras – Midtportugal
En meget overset region, for faktisk findes her en samling af alt det bedste, når vi taler ‘ferie med indhold’. Den gamle hovedstad, Coimbra. Kilometerlange sandstrande. Vinproduktion og klassisk landkøkken. Stort udbud med aktiviteter som vandring, cykling og ridning.

Porto e’ Norte
En af mine yndlingsregioner. Her er udsigten i verdensklasse fra de bløde bakker i Dourodalen, portvinshuse i hobetal og i Porto findes afslappet shopping og en rig historie. Portugals grønne region i nord er noget af det mest ægte og originale.

Det skal du drikke:

– Jeg ynder at smage en god poncha på Madeira, et glas rislende vinho verde fra Nordportugal eller en kølig Sagres, hvis middagen står på noget så krydret som ’kylling piri-piri’ – og til dessert er et velskænket glas portvin svær at modstå.

Det må du ikke gå glip af:

– Et meget svært spørgsmål, for i Portugal er det begrænsningens kunst at udvælge et par enkelte højdepunkter, da landet er så alsidigt. Men jeg synes, at en sejltur med frokost på Dourofloden er en speciel oplevelse. I de små flodbåde passerer du langsomt forbi de fløjlsbløde bakker med de utallige vinmarker og små quintaer (vingårde). Faktisk mener UNESCO også, at Douro-dalen er ejendommelig – og derfor findes området på listen over World Heritage Site.

Det skal du undgå:

– Du kan rejse til Portugal året rundt, og der er daglige flyforbindelser fra Danmark. Som mange andre rejsemål i Sydeuropa, så er den absolutte højsæson for sommerferie i juli og august. Hvis du har mulighed for at rejse på andre tidspunkter – f.eks. maj, juni, september eller oktober, så kan disse være gode alternativer, da vejret også i disse perioder er ganske lune og kan oftest sammenlignes med en god dansk sommerdag.

Læs også

Ferie i Portugal: Ren afslapning i husbåden

Middag i den gamle olivenmølle, Portugal

Vil du smage? Så skal du bo på Ecorkhotel

Jagten på den hvide by

Af Lone Holm. Foto: Privatbillede

Marie Kaalund Winther er produktchef hos Hideaways, der har specialiseret sig i små og håndplukkede hoteller i Sydeuropa. Hideaways tilbyder mere end 200 forskellige hoteller i Spanien, Italien, Portugal og Grækenland m.fl. Hotellerne er udvalgt efter kriterier som beliggenhed, atmosfære og romantisk touch. Du kan læse mere på: Hideaways.

 

Share Button

En tanke om “Marie Kaalund Winther: Portugal-ferie med indhold

  1. dejlig rejseblok. Jeg elsker at vandre i Portugal. På mine ferier tager jeg altid hen et sted med masser af sol og naturskønne omgivelser. Jeg kan især anbefale at deleøkonomikonceptet hvor man får en andel i en feriebolig i Portugal gennem Andelshotellet (Andelshotel.dk). Derved kan man vende tilbage til det samme skønne sted hvert år, når vinteren er mørkest i Danmark. Man nyder godt af masser af sollys og varme og kan vandre i naturskønne omgivelser i Sao Mamede nationalpark i Portugal, som ligge lige ved andelshotellet. Andelshotellet hedder Palacete Rossio og er en historisk ejendom, som i sin tid var center for olivenoliepresning i regionen. Man kan i dag stadigt presse sin egen olivenolie med traditionelle metoder. Det er helt bestemt et sted som skal opleves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *