Garage Bar Höganäs

Skåne: Ta’ på rocket Garage Bar og moderne ølbryggeri

Lidt nord for Helsingborg i Skåne ligger Höganäs. Der skal du gøre et stop, for i en gammel industrihal ligger Höganäs Bryggeri, der er ejet af fire gutter, som brygger øl, der smager.

Bryggeriet er ganske lille og egentlig også ganske nyt, men alligevel sælger de allerede øl til restauranter i blandt andet Sverige, Dubai og i Danmark hos Mikkeller.

Garage Bar i Höganäs

Få skridt fra mikrobryggeriet ligger den rockede og rå Garage Bar. Stilen er afslappet og tilbagelænet med et par choppere stående inde i selve baren, loungestemning udendørs med kulørte lamper og eftersigende en fremragende burgermenu til overkommelige priser.

Höganäs Bryggeri

– Det tager omkring 35-40 dage at brygge en øl fra start til slut, fortæller Lukas Östberg, som er medejer af Höganäs Bryggeri. Da de startede bryggeriet vidste Lukas, hvad han gik efter i forhold til smag og kvalitet, men han vidste ingenting om ølbrygning, men eftersom han mente, at enhver bør have et bryggeri, inden de dør, kastede han sig ud i det, og i dag producerer de 26.000 liter øl om måneden.

Rundvisning & prøvesmagning

Vi fik en rundvisning på mikrobryggeriet, og Lukas fortalte, hvordan bygkornet kværnes, gære, koges til humle, filtreres og iltes. Bagefter var der prøvesmagning på øllene Höganäs APA, No1 Höganäs Lager og Twisted Twin dIPA.

Jeg var absolut mest til No1 Höganäs Lager. Den var frisk med et hint af citrusnoter og en anelse bitter eftersmag. Den smagte skønt og forfriskende. De to øvrige var fyldigere og havde en kraftigere eftersmag.
Det kan absolut anbefales at besøge stedet.

Om Höganäs Bryggeri

Sidste fredag i hver måned kl. 16.00 er der rundvisning til 175 svenske kr. inklusiv enkelte smagsprøver. Læs mere om rundvisning, priser og booking: Höganäs Bryggeri

Om Garage Bar

Læs min anbefaling af Garage Bar, som jeg sidenhen har besøgt: Lækker burger på Garage Bar

Sådan kom vi derover

Vi kørte fra København til Helsingør i bil, tog færgen til Helsingborg og kørte fra Helsingborg til Höganäs. Det tog alt i alt cirka halvanden time.

Læs også

Tip til Skåne: Madvandring og shopping i Höganäs

Af Lone Holm. Rejseblokken var inviteret af VisitSweden & Tourism in Skåne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *