Madvandring i Kullaberg

Tip til Skåne: Madvandring og shopping i Höganäs

Sikke en fantastisk udsigt. Smukt og grønt. Vi står midt i den svenske natur i skoven lidt nord for Helsingborg i Kullaberg, hvor vi skal på madvandring. Et sjovt og spændende koncept, hvor man vandrer rundt i skoven, nyder naturen og undervejs smager forskellige svenske delikatesser produceret af lokale.

Skåne

Turen er 4-5 kilometer lang og man vandrer i kuperet terræn, hvor man gør holdt undervejs ved udvalgte lysninger, hvor guiden Mia Håkansson fortæller om de forskellige specialiteter krydret med små lokale sagn og historier.

Man behøver ikke bekymre sig om at blive sulten. Vores første stop byder på forskellige slags sild, æg, rugbrød, ost og lokalproduceret øl. Udvalget af mad svinger afhængig af sæson. På en normal madvandring vil man typisk have seks stop, hvor man smager på et stort udvalg af både traditionelle og nye svenske specialiteter.

Skåne

Fantastisk udsigt & skøn shopping

Der er masser at komme efter på sådan en tur som denne. Alene udsigten er det hele værd. Jeg synes, at det var en fremragende tur, og man kan sagtens have børn med, så længe de kan gå selv, og kan gå forholdsvis langt. Det er en god ide at have et par gode vandresko på og klæde sig efter vejret. Og så skal man som altid, når man har været i skoven, huske at tjekke kroppen efter for flåter.

Når man så har vandret sig glad og mæt kan man tage ind til Magasin 36 og Höganäs Saluhal, som er en skøn blanding af brugskunst, design, tøj og torvehal med masser af svenske delikatesser. Priserne svarer til de danske.

Og er man blevet træt i benene kan man sætte sig i den tilhørende cafe eller restaurant. Stemningen er super hyggelig og maden er lækker. I cafeen kan du få forskellige kager, brød og sandwich samt kaffe. Cafeen er flittigt besøgt, når svenskerne skal have fika, hvilket er eftermiddagskaffe omkring 14-15 tiden.

Af Lone Holm. Rejseblokken var inviteret af VisitSweden & Tourism in Skåne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *