Krydstogt Middelhavet

Krydstogt i Middelhavet: Flydende ferie med gode oplevelser

Krydstogt er blevet mere og mere populære overalt i verden. Det er en ferieform, der tiltaler dem, som både vil nyde bekvemmeligheden ombord på et flydende hotel og opleve en masse steder på en og samme ferie.

Mange forbinder nok krydstogtrejser med noget, der foregår på de caribiske øer eller andre fjerne og eksotiske steder. Men det er faktisk muligt at sejle – eller cruise – afsted overalt, for eksempel langs fjelde og fjorde med Hurtigruten i Norge eller på flodkrydstogter på Rhinen.

Her er forskellige muligheder for krydstogtrejser i vores egen baghave: Europa.

Krydstogt Middelhavet

Spanien, Frankrig, Italien, Malta… lande som mange af os har besøgt eller gerne vil besøge. Det er muligt at opleve flere byer i de enkelte lande på den samme ferie uden at skulle anstrenge sig synderligt.

På et krydstogt i Middelhavet går man ombord i en europæisk by og så begynder eventyret! Efter indkvarteringen kan man læne sig tilbage og lade oplevelserne skylle ind over en. Der er som regel swimmingpools, casino, daglige shows, mad ad libitum på forskellige restauranter og masser af underholdning på skibene.

Efter en nat i kahytten lægger skibet til havn ved en spændende by som Valencia eller Rom, og så kan man vælge at tage på en af de mange guidede udflugter i byen – eller tage ud på egen hånd. Efter en dags oplevelser er det tid til at gå ombord og lade op til næste dags eventyr.

Krydstogt Europa

En krydstogt i Europa kan også foregå i det vestlige middelhav. Her vil Akropolis i Athen være en af udflugternes highlights samt den smukke kroatiske by Dubrovnik. Kendere og elskere af serien “Games of Thrones” vil kunne kende mange bygninger i Dubrovnik. Jeg har selv været der og var imponeret over, hvor velbevaret og velrestaureret byen er.

Rejser med krydstogt kan både foregå i havet og på floder. Fællesnævneren er, at skibene sørger for at fragte dig afsted fra den ene spændende by til den anden, mens du har noget kønt at se på samt den dejlige komfort ombord.

Flodkrydstogter Europa

Flodkrydstogter har deres eget liv. Her er tempoet helt nede, mens man ruller ned ad floden og betragter det smukke landskab, vinmarkerne og de fine byer. Det kan for eksempel være flodkrydstogter på Rhinen, hvor der er stop i byer som Amsterdam, Köln og Strasbourg.

Ruten regnes for at være en af de smukkeste i Europa, især omkring den kendte og imponerende Loreleyklippe, der rejser sig 130 meter lodret over vandet. En af fordelene ved flodkrydstogter i Europa er, at man ofte vil blive fragtet fra og til Danmark i bus, så man ikke skal tænke på transporten til skibets afgangs- og ankomsthavn.

En anden fordel ved krydstogtrejser er, at når der først er betalt, vil maden være gratis ombord på skibet, og der vil som regel være inkluderet frokostmadpakker til udflugterne. Så ved man, at budgettet ikke bliver overskredet på dyre restauranter.

Læs også

På krydstogt med sejlskibet Star Clipper – et pust fra en svunden tid

Ferie i Portugal: Ren afslapning i husbåden 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *