Virtuel museum

Gå på museum hjemmefra: Guide til virtuelt museumsbesøg

Du har nu mulighed for at gå på virtuelt museumsbesøg hjemmefra sofaen. Museer verden over har lavet virtuelle kunstudstillinger, så du kan se eller opleve kunsten helt uden at gå nogen steder. Jeg har samlet en håndfuld museer, som du kan besøge online.

Langt de fleste museer og kunstinstitutioner verden over er lukket på grund af Corona-krisen. Men heldigvis har flere museer lavet virtuelle kunstudstillinger, hvor du kan opleve kunsten hjemmefra.

2.500 museer og kunstgallerier verden over har indledt et samarbejde med Google Arts & Culture for at gøre udstillinger tilgængelige for alle. Du kan altså opleve kunstudstillinger efter samme princip, som du kender det fra Google Street View. Du kan hente appen ‘Arts & Culture’ eller opleve udstillingerne via din computer. Du kan også tjekke dit lokale kunstmuseums hjemmeside, og så om de har lavet et særligt online museum.

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana finder du normalt i Humlebæk i Nordsjælland, men du kan også finde mange spændende videoklip med kunstnere på ‘Louisiana Channel’. Her finder du mere end 750 videoer indenfor emnerne Art, Design, Literature, Music og Architecture. Her er materiale til mange spændende timer i kunstens verden.
Oplev mere på Louisiana Channel

Storm P. Museet

På det lille hyggelige museum på Frederiksberg kan du lige nu opleve særudstillingen ‘Valhalla – historien bag succesen’ online via deres hjemmeside. Valhalla er én af de mest populære tegneserier i Danmark, og sidste år var det 40 år siden, at det første album udkom. Udstillingen viser nogle af Peter Madsens bedste originaltegninger og skitser.
Opleve mere på Storm P. Museet

Musée d’Orsay, Paris

Du kan virtuelt gå gennem dette populære museum i Paris, som huser malerier fra franske kunstnere i perioden 1848 til 1914. Du kan blandt andet opleve enkelte malerier af kunstnere som Monet, Cézanne og Gauguin.
Oplev mere på Musée d’Orsay

Van Gogh Museum, Amsterdam

Hvis du er vild med Vincent Van Gogh, så kan du med fordel besøge Van Gogh Museet i Amsterdam virtuelt. Her kan du virtuelt gå gennem museets forskellige etager og opleve nogle af de mange skønne kunstværker. Museet har den største samling af Van Gogh med mere end 200 malerier, 500 tegninger og 750 personlige breve.
Oplev mere på Van Gogh Museum

Natural History Museum, London

Det populære Natural History Museum i London har også lavet et onlineunivers, som byder på mange spændende fortællinger om videnskabelige opdagelser. Der fortælles på engelsk og fungerer bedst med høretelefoner.
Oplev mere på Natural History Museum

Virtuelt museumsbesøg: Du kan også opleve Street Art i New York via Google Arts & Culture

Læs også: 10 museer med gratis adgang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *