Remote Tourism

Remote Tourism: Fjernstyr en guide hjemmefra

Du kan nu besøge Færøerne hjemmefra. På en virtuel turismeplatform kan du nemlig styre en lokal beboer. Gå på opdagelse i det uspolerede landskab gennem et live-videokamera og fjernkontrol via platformen.

Visit Faroe Islands har lanceret initiativet ’Remote Tourism’, som er en virtuel turismeplatform. Den første af sin slags nogensinde, hvor mennesker over hele verden kan besøge Færøerne på trods af den igangværende pandemi blot via mobiler, tablets og computere.

Gennem den nye platform er det muligt for virtuelle rejsende at udforske Færøernes fantastiske natur, komme tæt på de majestætiske vandfald og opleve de traditionelle huse. De lokale færinger lægger øjne, ører og krop til oplevelsen, mens de virtuelle turister drager på opdagelse.

Få unikke oplevelser på Færøerne

De lokale er udstyret med et live-videokamera, der gør det muligt for turisterne ikke kun at nyde udsigten på turen, men også kontrollere hvor og hvordan de udforsker ved at få den lokale til at dreje, gå, løbe og endda hoppe. Som et real life-computerspil kan de virtuelle turister altså kontrollere beboernes bevægelser – og det behøver ikke kun at foregå til fods, men også fra fugleperspektiv med helikopter eller til vands i en kajak.

De virtuelle turister kan på den helt unikke måde i realtid opleve de stejle græsskråninger og de 80.000 får, opdage øernes uspolerede natur, udforske kendte vartegn og den færøske hovedstad Tórshavn og samtidig være helt fri for andre besøgende – måske med et par færøske får som ledsagere.

”Da rejseforbuddene begyndte, sad vi og spekulerede på, hvordan vi kunne genskabe en færøsk oplevelse for dem, der måtte aflyse eller udsætte deres rejse til Færøerne og for alle andre, der måtte sidde derhjemme med udlængsel. Resultatet er den nye platform, der giver mulighed for at gå en tur i vores storslåede natur og genvinde en følelse af frihed og udforske verden på den anden side af hjemmets fire vægge,”
Guðrið Højgaard, direktør hos Visit Faroe Islands

Få svar på dine spørgsmål

Undervejs på de virtuelle turismeoplevelser vil Visit Faroe Islands’ team sidde klar online på Instagram og Facebook Live til at besvare eventuelle spørgsmål, som du måtte have, hvilket giver både inspiration og ekspertviden om steder at besøge og ting at se, når øerne igen åbner for besøgende.

”Vi synes, at vores fjerntliggende øer er det perfekte sted at inspirere mennesker, som sidder isoleret derhjemme, og selvfølgelig håber vi at byde dem personligt velkommen, når alle frit kan rejse igen,” siger Guðrið Højgaard.

Færøerne er lukket for turister i hvert fald indtil slutningen af april 2020.

Sådan fungerer ’Remote Tourism’

Når man kommer ind på siden Remote-tourism, kan du klikke på ‘join’ for at stille dig i kø til turen. Hver guidede tur varer en time og hver deltager kan styre i 60 sekunder hver. Når du er færdig med at styre de 60 sekunder, kan du klike på ‘join again’ for at stille dig i kø til at styre igen. De som står i kø til at styre eller bare følger med på turen uden at styre, oplever turen på samme fod som den, der styrer, så de kan altså både se og høre det, som guiden ser og siger. På Visit Faroe Islands’ Facebook Live vil der være mulighed for at stille spørgsmål og få svar undervejs.

Besøg Færøerne som virtuel turist

Du kan besøge Færøerne som virtuel turist på Remote-tourism. Den første tur finder sted onsdag den 15. april 2020 kl. 15.00 og fortsætter en eller to gange dagligt i omkring 10 dage.

Fakta om Færøerne

Befolkning: 52.199
Antal får: 80.000
Antal øer: 18
Samlet areal: 1.399 km2
Anslået antal udenlandske besøgende: 130.000 i 2019

Oplev Færøerne live gennem de lokale beboere. Foto er redigeret af Bardur Eklund. Copyright: VisitFaroeIslands.com

Kilde: Visit Faroe Islands. Forsidefoto: Kirstin Vang / Visit Faroe Islands


Læs også: Gå på museum hjemmefra: Guide til virtuelle kunstudstillinger

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.