Skiferie i Sverige

Oplev suset i Stöten

Skal I på skiferie nord for Danmarks grænser i denne sæson, så overvej den børnevenlige perle, Stöten i Sverige. Beliggende i det populære skiområde Sälen tæt ved den svensk/norske grænse er destinationen også nem at nå for danske skiturister.

En skiferie i Stöten byder på mange oplevelser, som både er til glæde for børn og voksne. Det er nemt at komme til området, da du både kan tage bil, fly, færge og bus dertil. Vælger du at køre på skiferie, bør du have i tankerne, at rejsetiden kan trække ud, hvis der er meget sne eller isglatte veje i Sverige.

Børnenes ski-paradis 

Stöten er en favorit blandt børnefamilier, fordi omgivelserne og aktiviteterne er meget børnevenlige. I Stöten kan børnene stå på ski på Mormors styrtløbsbakke. Det er en populær bakke, som fungerer som en slags labyrint med små bakketoppe og sving undervejs.

Der er naturligvis skiskole for de mindste, og I kan booke en skiskole med dansk instruktør til børnene. På den måde kan du give dit barn en god og tryg start på skieventyret.

Beboelsesområdet i Stöten er tæt på pisterne, hvilket er meget praktisk for en børnefamilie. Så er det nemt og bekvemt lige at tage et smut hjem efter skiftetøj, madpakke eller for at få varmen i løbet af dagen.

Spændende alsidigt terræn til den garvede skiløber 

Selvom Stöten er elsket af børnefamilier, betyder det dog ikke, at der ikke er noget at komme efter, hvis du som garvet skiløber også gerne vil opleve denne del af Sälen.

Du finder for eksempel:

  • Stejle sorte pister
  • Varieret terræn til den rutinerede skiløber

De sorte pister har været brugt under verdensmesterskaberne, så du har mulighed for at teste dine evner på et meget højt niveau, når du holder skiferie i Stöten.

De dejlige ved Stöten er, at hele familien kan tage på skiferie sammen. Det er ligemeget om jeres familie både inkluderer de helt små børn, adrenalinsøgende teenagere og erfarne skiløbere. Der er plads og pister til alle niveauer.

God chance for sne

Fra så tidligt som oktober måned falder der sne i det nordlige Sverige, og når kalenderen skriver december, er der stort set sne i hele Sverige. Det er også en af grundene til, at Stöten er en populær destination at holde skiferie i. Området blev også kåret til Årets skianlæg i 2019 af Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) på baggrund af nye løjper, fantastiske sneoplevelser og en imponerende snelodge.

I skiområdet er der desuden snekanoner, som gør, at pisterne er belagt med lækker puddersne. Så er I altså garanteret sne på trods af, hvad vejrguderne har i tankerne lige den uge, I er afsted.

Foto: Pixabay

Læs også: Cold Hawaii: Oplev Europas bedste surfspots i Nordjylland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *