Cold Hawaii i Danmark

Cold Hawaii: Oplev Europas bedste surfspots i Nordjylland

Med sin unikke og rå natur er vestkysten i Danmark et sandt ferieparadis. Ikke mindst for dig, der er vild med at surfe. I Nordjylland gemmer kysten nemlig på en perlerække af surferspots, hvor der er masser af muligheder for at opleve vidderne og mærke den vilde vestenvind i håret på Cold Hawaii.

På vestkysten hersker en storslået, vild og rå natur, spænende kulturelle oplevelser og autentiske lokalmiljøer med ægte nordjysk lune. Et af de steder er Thy i Nordjylland, hvor den enestående natur kan opleves på nært hold:

“Vestkysten giver med sin rå natur og frådende hav en helt anderledes naturoplevelse, end den vi ellers kender i Danmark. Her blæser det blandt andet ofte i en sådan grad, at træerne altid peger mod øst og smagen af salt hænger i luften“, fortæller Rasmus Fejerskov, som er indehaver af surfshoppen Westwind i Klitmøller.

De seneste 20 år har Rasmus Fejerskov boet i Klitmøller, og kender derfor om nogen den rå og vilde natur. Til daglig driver han surfskolen Westwind Klitmøller, som han etablerede i 2005. Desuden nyder han selv at kaste sig i de brusende og larmende bølger med et surfbræt under armen.

“Her hersker en helt særlig stemning, der bare skal opleves, og som mange turister gerne kører langt for at mærke. Der er nemlig plads og rum til store tanker og masser af rolige gåture, og naturen gør på den måde indtryk på både krop og sjæl.”

Cold Hawaii: Oplev nogle af Europas bedste surfspots i Nordjylland i det kendte og populære område kaldet Cold Hawaii. Foto: Visit Nordjylland

Et af Europas bedste surfspots

Med den helt særlige natur følger der masser af muligheder for aktive oplevelser både til lands og til vands. Den nordjyske kyststrækning i Thy er nemlig kendt i hele verden som Cold Hawaii. Området tilbyder nemlig nogle virkelig gode forhold for især surf og stand up paddle, der minder om dem, man kender, fra den eksotiske ø, Hawaii.

Området, der strækker sig fra Agger Tange i syd til lidt nord for Hanstholm, tæller 31 registrerede surfspots og er kendt som Europas bedste windsurf- og kite-område. Og er således et populært mål for professionelle og amatørsurfere fra hele verden.

Uanset, om du er en erfaren surfer eller skal prøve kræfter med vandsporten for første gang, så er Cold Hawaii STEDET. Der findes nemlig gode steder at surfe uanset niveau og erfaring. Som nybegynder kan du med fordel kombinere de begyndervenlige bølger på Vandet Sø med et kursus hos en af områdets mange surfbutikker og -skoler, som altid står klar med råd og vejledning.

Nord for Agger står Lodbjerg Fyr, som er bygget i 1883 af smukke granitsten. Foto: Visit Nordjylland

Kilde: Visit Nordjylland. Forsidefoto: Visit Nordjylland

Læs også: Rejseblokken anbefaler 10 gratis oplevelser i Nordjylland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *