Koster det ekstra at bruge data på udlandsrejsen?

Når vi rejser på ferie, har vi som regel behov for at kunne komme på internettet på vores elektroniske enheder. Så vi kan finde vej på Google Maps, lede efter gode spisesteder eller streame en god film. Mange mennesker tror dog fejlagtigt, at der er frit slag til at bruge sin telefon med internetforbindelse, når man rejser på ferie. Og det kan hurtigt resultere i en dyr regning fra teleselskabet.

Det kan skyldes, at man har glemt, at man som regel ikke har fri data på rejsen, medmindre man har et særligt abonnement. Læs med her og lær mere om, hvad du skal være opmærksom på mht. abonnement.

Tjek dit mobilabonnement inden afrejse

Hvorvidt det koster ekstra at bruge data på din udlandsrejse, afhænger af, hvilket abonnement du har. Forskellige teleselskaber tilbyder forskellige mobilabonnementer, der gør det muligt for dig at bruge data på din rejse, uden det skal koste dig ekstra.

Inden du rejser afsted på ferie, er det en god ide at tjekke, hvilket mobilabonnement du har. Så du kan være helt sikker på, om dit abonnement kan bruges i udlandet, og hvor meget data du i så fald har til rådighed i udlandet. Du kan tjekke dette ved at logge ind hos dit teleselskab. Og ellers er dit teleselskab også forpligtet til at oplyse dig om, hvad det vil koste dig at sende sms’er, foretage opkald og bruge data i det pågældende land, du skal rejse til.

Alt efter hvor du rejser hen, er der nemlig også forskellige priser på data. Og det kan især blive dyrt, hvis du rejser uden for EU. Her kan du eventuelt overveje at skifte abonnement, hvis du ønsker at have fri data i lande uden for EU, uden du skal bekymre dig om, hvorvidt det koster dig ekstra at bruge data.

Undersøg dine muligheder

Hvis dit nuværende abonnement ikke tillader dig at bruge data i udlandet omkostningsfrit, kan du undersøge, hvilke muligheder dit teleselskab kan tilbyde dig. Hvis du ønsker at have muligheden for at bruge WIFI i udlandet, uden du skal være bekymret for at få en stor regning, når du kommer hjem igen.

Dog kan du som regel rejse til lande i EU, uden det koster dig ekstra, men her vil de fleste teleselskaber til gengæld have en grænse for, hvor meget data du frit kan bruge, uden det koster ekstra. Hvis du så ønsker mere data, end det du har, kan du nemt tilkøbe ekstra data. Men det kan hurtigt blive dyrt afhængig af, hvor meget data du har brug for på din rejse.

Når du er tæt på at have opbrugt det tilladte dataforbrug, vil dit teleselskab sende dig en sms, hvori der står, at du er ved at have nået grænsen. Du kan altid selv fjerne denne grænse, hvis du ønsker at bruge mere data. Men det er en god sikkerhed for mange mennesker, så de undgår at få en kæmpe telefonregning, når de kommer hjem fra ferien.

Download indhold inden afrejse

Hvis du vil undgå at bruge for mange penge på data på din rejse, så kan du med fordel downloade diverse indhold, inden du rejser afsted på ferie. Du kan eksempelvis downloade både film, serier og musik via WIFI til, hvilken som helst elektronisk enhed fra streaming- og musiktjenester, før du tager afsted. Og så behøver du ikke bruge data på at se og downloade indholdet, når først du er rejst.

Hvis du regner med at komme til at bruge Google Maps på din rejse, kan du også sagtens downloade bykort på Google Maps, inden du rejser, for så behøver du ikke bruge data på at finde vej, når først du er ankommet til din destination.

Læs også: De 7 smukkeste steder i verden, for dig der elsker blomster

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *