Østers på Columbia Road

Rejseblokken anbefaler: Gode spisesteder i London

Der er så enormt mange gode spisesteder i London, at det er svært at vælge imellem dem. Nogen kan se fancy og lækre ud, og så ender man med at sidde med en intetsigende ret. Andre er aldeles uprætentiøse at se på, men serverer de skønneste retter.

Efter at have været i byen de sidste seks måneder, bringer jeg her et udvalg af mine favoritter. Vi begynder med morgenmaden. Velbekomme.

Cafe 338

Morgenmaden på Cafe 338 er måske ikke så fotogen, men det meste smager skønt. Og så er det billigt. Hele herligheden på billedet her koster under 40 kroner inklusiv kaffe eller te. Du finder cafeen på adressen 338 Bethnal Green Road tæt på Undergrunds-stationen Bethnal Green.

Cafeen har åben fra kl. 7 morgen til kl. 18 aften, og det er ikke muligt at gå sulten derfra.

Prøv: Deres pocherede æg er dejlige. Og husk at vælge en menu, der inkluderer pandekager. Mums!

Link: Cafe 338 London

Cafe 338s morgenmad

The Laughing Heart

Restauranten har kun eksisteret i få måneder. Det er min næsten-nabo, og heldigvis for det! Tænk at have en af Londons bedste vinbarer og hyggeligste restauranter lige ved hånden. Navnet passer fint på den følelse, jeg har, når jeg spiser der.

Menuen skifter fra dag til dag, men der er altid nogle helt usædvanlige oliven som snack på menukortet: Friteret og farseret med smag af koriander og meget andet godt. Begynd med dem. Det er himmerigsmundfulde!

Prøv: En snack før maden, nemlig fyldte, varme oliven med et hint af koriander. Pris: 4,50 pund.

Link: The Laughing Heart

Heddon Street Kitchen

Gordan Ramsay har adskillige spisesteder i London, og jeg er vild med hans restaurant på Heddon Street, der er en sidegade til Regent Street. Det er en stor, pakhusagtig restaurant, men på trods størrelsen er den vældig hyggelig. Stort set samtlige tjenere er smukke (udvalgt af Ramsay himself?) og meget høflige, vinkortet er massivt og retterne temmelige enkle. Gode råvarer og uhyre velsmagende uden de store dikkedarer.

Jeg har både spist der om aftenen og dagen, og er aldrig gået skuffet eller sulten hjem. For eksempel er Ramsays bud på en 80’er klassiker, rejecocktail, helt forrygende til frokost. Kaffen er ikke helt i top, lidt for mælket cappuccino, men det er sådan set også det eneste, jeg har at udsætte på Heddon Street Kitchen.

Prøv: Beef Wellington med trøffel-kartoffelmos og en fyldig, koncentreret sauce. Pris: 37 pund for to.

Link: Heddon Street Kitchen

Denne rejecocktail er fra en af de gode spisesteder i London: Heddon Str Kitchen
Rejecocktail, som Gordon Ramsay serverer den på Heddon Street Kitchen. En skøn frokost.

Dishoom

Heldigvis er der flere steder i byen man kan spise Dishooms lækre mad – og ikke mindst drikke deres spændende cocktails. Restauranten har til huse i henholdsvis Shoreditch, Covent Garden, King’s Cross og Carnaby, men jeg foretrækker den i Shoreditch. Det er der rigtig mange, der gør, så hvis du vil have plads, skal du helst booke på forhånd.

Dishoom er en genskabelse af tidligere tiders iranske spisehuse i Indien. Det går igennem menukortet og indretningen. Her er indisk med et iransk twist og vice versa. Støjniveauet er en smule højt, priserne ikke i den helt lave ende, men det er prisen værd. Det er absolut en af de gode spisesteder i London, som holder, hvad det lover.

Morgenmaden er et kapitel for sig, da du undgår den kedelige, bløde bacon og de udkogte baked beans. I stedet får du en smuk anretning som Bombay Omelette, grød med bananer og dadler eller krydret kylling med æg.

Prøv: En Bombay Colada med chai, koriander og lime. En skøn drink til 7,50 pund.

Link: Dishoom

Drink fra Dishoom, en af de gode restauranter i London
Drinks serveres i kønne kobberkopper, og smager forrygende på Dishoom.

Mien Tay

Vi bor tæt på Kingsland Road i Østlondon, og hvilket paradis for elskere af vietnamesisk mad! På vejen ligger 6-8 vietnamesiske restauranter side om side, så hvis en af dem er optaget, går vi bare videre til den næste. Men jeg vil fremhæve Mien Tay, som både er på 106 og 122 Kingsland Road.

Dels er maden excellent, dels kan jeg ikke stå for, at ejerne giver hele 40 procent af deres overskud til velgørende projekter i Sydvietnam. To fluer med et smæk! At du også kan medbringe egen vin mod betaling af proppenge (2,50 pund pr person), er heller ikke en ulempe. Vegetarer har en fest på disse restauranter, da der er mange retter at vælge mellem.

Prøv: Vermicelli til ca. 9 pund, som kommer i alle mulige variationer. Det er en vietnamesisk suppe, men ikke suppe i traditionel forstand, da der er mere grønt og kød end væske.

Link: Mien Tay

Forårsruller på Mien Tay, en af de gode spisesteder i London
Forårsrullerne er knasende sprøde på Mien Tay. Pris for vegetarruller med tofu: 4,50 pund. For reje og svineruller: 4,80 pund.

Marksman Public House

Denne pub er superhyggelig, ikke kun som værtshus men også som spisested. Faktisk er maden af så fin kvalitet, at Michelinguiden kårede den som Storbritanniens bedste gastropub sidste år!

Menukortet er ikke stort, til gengæld er retterne lækre og anderledes end den sædvanlige pubmad som fish & chips. Jeg kan især anbefale den som sommeren, hvor man kan spise ude på deres tagterrasse, men også til søndagsmiddagen ‘Sunday Roast¨, der nærmest er højhellig for briterne.

Link: Marksman Public House 

Tagterrasse på Marksman Public House, en af de gode spisesteder i London
Foto: Marksman Public House

The Premises Cafe

Cafeen ligger sammen med et pladestudie. Det betyder, at musikere og producere bruger det som deres egen spisestue – for eksempel er sangerne Jamie Collum og Emmelie Sante hyppige gæster. The Premises serverer traditionel britisk morgenmad, sandwich af enhver afskygning og duftende middelhavsretter om aftenen.

Det er en af de gode spisesteder i London, hvis man er musikelsker. Ikke gastronomi på højt niveau, men solidt og så er der brandhyggeligt.

Prøv: Deres cappuccino er stærk og god. Grillet spyd, der serveres om aftenen.

Link: Premises Studio and Cafe

Væg med billeder på The Premises
Hele væggen er dekoreret med fotos af de musikere, der har indspillet sange på Premises Studio. Man finder bl.a. Tom Jones, Ron Wood og danske Alphabeat.

Campania Gastronomia

I samme område som Premises Cafe finder du denne helt vidunderlige restaurant. Maden er italiensk, ejerne lige så og rammerne rustikke og hyggelige. Folk kommer langvejs fra for at spise det velsmagende mad, og stemningen er nærmest hjemlig. Kokkene laver mad for fuld udblæsning, og gæster kan se dem svinge gryder og pander.

Restauranten er ideel til at afrunde et besøg på Columbia Road Flower Market, og hele sommeren står Oyster Boy udenfor og sælger friske østers. De kan så nydes med et glas bobler ved et af de (få) borde, som restauranten har stående udenfor.

Prøv: De lækre indbagte bøffelmozarella til forret.

Link: Campania Gastronomias Facebookside

SUSHISAMBA

Udsigten fra SUSHISAMBA
Fra vores bord havde vi denne udsigt. Ikke dårligt.

Peruviansk og brasiliansk mad kombineret med japansk. Smuk restaurant på 38. etage. Lækre og anderledes drinks, for eksempel kan man få en drink med kul i. Og ja, den er kulsort. Men bedst af det hele er udsigten! SUSHISAMBA er både en restaurant og en bar, så du kan sagtens tage elevatoren op og nøjes med at punge ca. 12-13 pund ud for en drink.

Det er dyrere end den normale pris for drinks i London, men tro mig – det er det hele værd. Hele byen ligger for ens fødder, når man er befinder sig i baren eller ude i det hyggelige rygerområde på tagterrassen.

Prøv: At sætte dig udenfor ved et af de hyggelige bål. Snup et tæppe og nyd din drink og ikke mindst udsigten.

Link: Sushisamba

 

Campania er en af de virkelig gode restauranter i London. Her ses et udsnit af restauranten.

Mad på Brick Lane

Brick Lane i Shoreditch er kendt for sine mange restauranter, der sælger mad fra Indien og Bangladesh. Jeg har spist mig gennem flere af dem, og synes, at de er ganske udmærket. Mine smagsløg har svært ved at genkende den ene Chicken Masala fra den anden, så jeg tør godt anbefale, at du spiser et måltid på en af dem. Det er ret billigt og meget mættende.

Noget andet, du kan prøve på samme gade, er en bagel med salt beef, sennep og syltet agurk. Der ligger to bagelbagerier på Brick Lane, begge mere end 100 år gamle og begge sælger bl.a. østeuropæiske jøders traditionelle bagels med saltet oksekød a la skinke. Det smager usædvanligt lækkert, og en bagel gør det ud for et helt måltid. Prisen er 4,50 pund, og det kan virke som mange penge for en bolle med et hul i midten. Men prøv det. Du bliver mæt og glad.

Foto af indisk mad på en af de mange indiske restauranter i London

Flere indlæg om London

Oversigt: Åndehuller og parker i London

Guide til 3 fab dage med børn i London

Gratis museer for børn i London

Vintage og street art: Østlondon er stedet!

Her er der gratis og godt i London

Rejseblokkens guide til turisten, der vil væk fra Oxford Street

Shopping i London – Rejseblokkens oversigt

Af Karen Seneca

 

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

3 thoughts on “Rejseblokken anbefaler: Gode spisesteder i London

  1. Tak for inspirationen:-)
    Min datter ønsker sig en tur til London, så nu har jeg noteret spisestederne:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *