Gratis oplevelser i Nordjylland

Staycation: Ta’ på ferie i Danmark

Der er masser af skønne spots i sommerlandet, hvor du kan få en fantastisk ferie i Danmark. Få inspiration til at holde ferie herhjemme – med god plads. Lige fra Nordjylland, Fyn til Vestjylland.

Staycation var allerede et hit inden verden blev ramt af Corona-pandemien. Der er nemlig masser af fine steder herhjemme, som fortjener et besøg. Naturen i Danmark er både vild og smuk – og så er der også god plads og mulighed for at holde afstand.

Steder med god plads

Nordjylland

Palmestrand i Frederikshavn

Vi har faktisk strande med palmer i Danmark. Det er godt nok palmer, som er blevet plantet, men det gør det ikke mindre sjovt. Besøg Danmarks eneste palmestrand i Frederikshavn, hvor der hvert år plantes omkring 100 palmer fra De Kanariske Øer og Kina langs stranden. Derudover har stranden faste livreddere, beachvolley og strandfodboldbaner.
Læs mere om Palmestranden

Rubjerg Knude

Rubjerg Knude er et virkelig skønt sted. Det er en sjov oplevelse at gå en tur i vandreklitten tæt ved Lønstrup. Rubjerg Knude Fyr blev sidste år (2019) flyttet 70 meter ind i landet. Så hvis du ikke har set fyrets nye placering, så kan du med fordel tage et smut til Rubjerg Knude.
Læs mere om Rubjerg Knude

Grenen, Skagen

Gå en tur ud på toppen af Danmark, hvor Skagerak og Kattegat mødes. Grenen er virkelig smuk, og så kan du også møde sæler, som ligger i sandet og soler sig. Her er masser af plads at boltre sig på for både store og små. Husk at det ikke er tilladt at bade.
Læs mere om Grenen

Den tilsandede kirke syd for Skagen er fredet. Her kan du gå en tur i det smukke landskab. Foto: Pixabay

Råbjerg Mile & Den tilsandede kirke

Ta’ en tur i Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile. Det er bare et vildt og smukt syn. Og så er det faktisk heller ikke helt ufarligt, for du kan støde på kviksand. Råbjerg Mile er en 1.000 meter lang og 1.000 meter bred sandbunke. Den rummer cirke 4 millioner m3 sand og har sit højeste punkt 40 meter over havet. Og så kan du slå et smut forbi Den tilsandede kirke, som ligger omkring fire kilometer sydvest for Skagen. Kirken er fredet.
Læs mere om Råbjerg Mile


Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i Nordjylland


Ferie i Danmark: Nyd den fynske natur. Foto: Pixabay

Fyn

De vilde heste

På Langeland kan du simpelthen finde vilde heste. Her kan du møde op til 80 vilde heste – både hingst og hopper – og du kan også i sommerhalvåret opleve små føl. Området er indhegnet, men der er fri adgang så længe, at du overholder de beskrevne adgangsregler.
Læs mere om De vilde heste

De forladte øer

Leg Robinson Crusoe for en dag og besøg én af de tre forladte øer: Æbelø, Vigelsø og Halmø. På de forladte øer finder du et rigt dyreliv og en spændende natur. På Æbleø kan du blandt andet opleve dådyr og mufloner (bjergfår), og hvis du er heldig havørne, sæler og marsvin.
Læs mere om De forladte øer

Øhavsstien

Ta’ på vandretur på én af Danmarks længste vandreruter på hele 220 kilometer vandresti. Øhavsstien er omkranset af det smukke Sydfynske Øhav. Øhavsstien er opdelt i syv delstrækninger, så du har mulighed for at kombinere ruterne, så de passer til dig.
Læs mere om Øhavsstien

Vestjylland

Bovbjerg Klint

Bovbjerg Klint er et internationalt geosite, der som det eneste sted i Danmark viser en geologisk profil gennem Weichsel istidens hovedopholdslinje. Og hvad betyder det så? GeoSites er områder, som på en videnskabelig måde dokumenterer de geologiske processer og miljøer, der har skabt jorden. Langs klinten har du altså mulighed for at se, hvordan landskabet blev formet af isen.
Læs mere om Bovbjerg Klint

Mindepark for Jyllandsslaget

Mindeparken ligger i det barske klitlandskab ved Thyborøn med udsigt til Nordsøen. Her fandt slaget nemlig sted cirka 100 kilometer mod vest. Flere tusinde – helt præcist 8.645 – britiske og tyske marinesoldater omkom på de 240 krigsskibe, der deltog i det voldsomme slag den 31. maj og 1. juni 1916. Flere af de omkomne søfolk flød i land på den jyske vestkyst i dagene og ugerne efter slaget. Mindeparken er en gestus til krigens ofre. Den åbnede i 2016 – og er ikke færdig endnu.
Læs mere om Mindepark for Jyllandsslaget


Vær opmærksom på myndighedernes anvisninger

Husk at følge myndighedernes gældende anvisninger blandt andet retningslinjerne for forsamlingsforbud og retningslinjerne om at holde afstand.
Hold dig opdateret og læs mere på Coronasmitte


Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *