Foto af Stig Elling

Stig Ellings bedste rejsetips til Mexico

 

Salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, har et favoritområde i Mexico, og det er Yucatan, fordi halvøen ligger og skvulper i Den Mexicanske Golf og det Caribiske Hav, og derfor har et utal af endeløse, brede, hvide strande, hvor man kan tage sig en lur i hængekøjen i palmernes skygge. For Stig Elling er det indbegrebet af luksus. Læs hans bedste rejsetips til Yucatan i Mexico:

Det skal du opleve:

– Hele Mexico er et skatkammer af vigtige kulturelle minder fra de oprindelige maya indianere, og det er et must see at tage turen til en af de bedst bevarede maya byer, nemlig Chichen Itza, hvor man virkelig får en fornemmelse af mayaernes storhed, stolthed, udvikling og også brutalitet. Ruinbyens vigtigste monument står stort set ubeskadiget – den gigantiske pyramideagtige bygning, hvorfra der blev ofret både dyr og mennesker.

Yucatan er et overflødighedshorn af frodig natur, kultur, lækker mad og hoteller for alle typer – lige fra de store femstjernede all inclusive resorts til små strandhytter med palmebladstag. Min yndlingsplet er så absolut Isla Holbox, der overgår alt i skønhed, fred og ro. Der sker ikke meget på øen, men man kommer helt ned i laveste gear på kort tid, og lokalbefolkningens humør og farvestrålende venlighed er i en liga for sig.

Det skal du drikke:

– Det er jo oplagt at sige tequila. Og det bliver man da også nok nødt til at prøve, men jeg vil foretrække den fortyndede udgave, og tager en iskold Margarita i solnedgangen. En kold mexicansk øl er faktisk også en god oplevelse. Og ellers sværger jeg til vand, vand, vand og en god kaffe et par gange om dagen.

Det må du ikke gå glip af:

– Xcaret, som er en temapark med mayaerne som udgangspunkt. Det lyder måske lidt poppet, men det er en utrolig flot og sjov oplevelse, og har man børn med, vil de elske det. Specielt det overdådige show, hvis lige jeg aldrig før eller siden har oplevet.

Det skal du undgå:

– Yucatan er generelt et fredeligt og ordentligt område, hvor der er sikkert at færdes. Men selvfølgelig skal man tænke sig om, og undgå de mørkeste gader i byerne om aftenen osv. Undgå også at planlægge alt for tæt et program – det er en reel risiko, fordi der er så meget at se og opleve – men lad den mexicanske sjæl og tempo være en vigtig del af oplevelsen.

Om Stig Elling

Stig Elling er salgsdirektør i Star Tour. Han stiftede som 17-årig Fortunrejser med kontor i forældrenes dagligstue og kom siden i lære i Raffels Rejser.

I 1980 stiftede han Sol-Rejser, der efterfølgende gik sammen med Fritidsrejser, Falke Rejser og Team Sterling og blev til det nuværende Star Tour. Stig Elling var omkring flere andre rejseselskaber, inden han i 1986 blev salgsdirektør i Star Tour.

I 2005 blev han valgt til Frederiksbergs Kommunalbestyrelse for De Konservative.

Kilde: Wikipedia

Læs også

Inspiration til Mexicos ferieparadis

Af Lone Holm. Foto: Per Gudmann

 

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *