Festivalguide

Stort overblik: Her er de fedeste danske festivaler

Mangler du inspiration til, hvilke fede arrangementer du skal tage til i 2022, så er det med at læse med her. For år 2022 er forhåbentligt året, hvor der bliver fuldt fart på de danske festivaler igen. Selv i en kold og mørk tid her i efteråret er det nu rart at have noget at kunne glæde sig til. Hvis du er førstegangsdeltager til en festival, så får du her en god forklaring på, hvilke festivaler du kan opleve i Danmark i denne festivalguide. Læs med her.

Roskilde Festival

Det er klart, at Roskilde Festival selvfølgelig er nødt til at være med på listen over de aller-fedeste danske festivaler. Ikke nok med, at der er omkring 130.000 deltagere, så er det altså også nordens største. Faktisk er Roskilde Festival kendt af mange verden over.

Musikgenren og artisterne varierer og der har været masser af topnavne på festivalen. Nogle af de verdenskendte bands og artister, som har optrådt er blandt andet Metallica, Slayer, Bob Marley, Prince og mange flere. Roskilde Festival er officielt 8 dage lang, så man kan vel godt se det som en lang ferie, når man besøger festivallen. Der er flere muligheder for camping, hvor man med fordel jo kan medtage en festivalpakke.

Smukfest – Skanderborg Festival

Danmarks måske allersmukkeste settings for en festival. Festivalen finder sted i august måned og har den fine placering i bøgeskoven i Skanderborg. Også her er der mulighed for forskellige typer billetter og camping. Der er desuden også masser af topnavne, som spiller her.

Nibe Festival – Den Lille Fede

Nibe Festival er absolut også værd at opleve. Festivalen er Danmarks sjette største, og så har den eksisteret siden 1985. Festivalen strækker sig over fire dage og har et stort udvalg af forskellige artister og forskellige musikgenrer.

Heartland

Heartland er en af de nyere festivaler i Danmark. Den kombinerer live-samtaler og samtidskunst med noget af det bedste fra mad- og musikscenen. Heartland er nemlig en kulturfestival, hvor mennesker mødes gennem fællesskaber. Festivalen ligger i de smukkeste omgivelser ved Egeskov på Fyn.

Et stort udvalg af danske festivaler

Der er rigeligt med festivaler at vælge imellem, så du skal ikke være bange for at komme til at kede dig til sommer. Du kan blandt andet tage til følgende:

  • Samsø Festival
  • Tønder Festival
  • Langelandsfestival
  • Skive Festival

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal til festival?

Hvis man er helt ny indenfor festivaler, så er det godt at læse nogle gode råd til festivaller. F.eks. hvad man skal pakke. For det er meget velkendt, at det kan regne på de danske festivaler og så er det træls ikke at have påklædning med til dette. Udover et festivalkit, som kan være yderst relevant, så skal man også have noget varmt med sig.

For selvom temperaturene kan være bagende i løbet af dagen, så er det ikke sikkert at de er om natten. Og så skal man også tænke på, at man danser og derved får svedt en del. Og så er der også hygiejnen, som måske er mere eller mindre minimal på en festival. Der bør man tage håndsprit og andre relevante produkter med sig. Tørshampoo kan også være et vidundermiddel, samt masser af vådservietter til den daglige hygiejne.

Foto: Unsplash

Læs også: 16 tips til Berlin med børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *