Shelter

Ta’ på tur i det fri: Sov i shelter – også om vinteren

Der er masser af alternativer til at rejse sydpå, når vinteren begynder at trykke herhjemme. Selv når, det er kølig og vådt, så kan du stadig klæde dig på til vejret, snøre vandrestøvlerne og drage ud i den danske natur. Shelter er der nok af i Danmark, og hvis du har det rigtige grej med, kan du få nogle hyggelige dage med bål, frisk luft og masser af rå energi. Læs videre og find ud af, hvordan du klarer dig ude i det fri om vinteren. 

Danmark er et land rig på masser af skov, strand, sand og vand. Det gælder hele året rundt, selvom om vinteren, når solen går ned kl. 16, og kulden trænger sig på ved at ligge omkring frysepunktet. Selvom du måske foretrækker sol og varme, så kan du med den rette påklædning faktisk håndtere den danske natur med bravur. Og får du vandret oveni, så får du masser af motion samt set hjørner af landet, som du måske ikke anede eksisterede.

Klæd dig på til vejret

Der er ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Sådan lyder et rigtig irriterende ordsprog. Men der er faktisk en sandhed i det. Hvis du klæder dig på med eksempelvis skiundertøj, så kan du klare selv den med stride vind ved kysterne uden at komme til at fryse.

Sammen med en vindtæt jakke og noget, der dækker de følsomme områder som fingre og ører, så kan du faktisk ende med at få det varmt, hvis du vandrer dig igennem det danske landskab for at finde det næste shelter på ruten.

Hold varmen om natten i et shelter

Hvis du skal sove i et shelter udendørs om vinteren, så er det rigtig vigtigt, du har en sovepose, der er beregnet til det. Du kan finde en med både dun og kunstfibre, men alt afhængig af, hvor meget du har plads til, er der fordele ved begge to.

Det anbefales også, at du, inden du lægger dig til at sove i soveposen, laver lidt englehop for at få blodomløbet i gang. Det er nemlig din krop, der skal varme soveposen op indefra, så jo varmere du er fra start, jo lunere vil det føles i løbet af natten.

Bål er selvfølgelig altafgørende, når du skal overnatte i shelter, og du kan holde dig underrettet på Naturstyrelsen hjemmeside både for, hvor du kan sove i shelter, men også for hvor du må tænde bål. Det er heldigvis let og enkelt at finde ud af.

Hvis du hellere vil vente på sol og varme, men samtidig gerne vil spare penge op til turen, så kan du overveje at investere i Bitcoin. Det kan du gøre via en investeringsplatform som investeringsplatform som coinbox.

Foto: Pixabay

Læs også: Oversigt: 10 museer med gratis adgang i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *