Tips til de lange flyveture

Tips: Sådan klarer du de lange flyveture

Alle der har prøvet at flyve til eksempelvis Australien eller Japan ved, hvor anstrengende det kan være at sidde i en flyvemaskine i næsten et døgn. Der er heldigvis flere ting, man selv kan gøre for at komme igennem de mange timer uden alt for meget ubehag. Det ser vi nærmere på her. Læs med og bliv klar til din næste lange rejse. De gode råd kan også fint bruges til de korte eller mellemlange ture.

Ved de fleste oversøiske destinationer vil man som rejsende fra Europa være nødt til at mellemlande et sted undervejs. Da kan det være en mulighed at tage en overnatning eller to. Men i og med at disse dage dermed går fra den samlede ferie, vælger de fleste at bide tænderne sammen og tilbagelægge turen så hurtigt som muligt.

Gør dig det behageligt

På flyveturen bør du søge for at gøre det så behageligt for dig selv som overhovedet muligt. Som regel får man udleveret et tæppe, man kan tage over sig, men du kan med fordel medbringe en fleksibel nakkestøtte eller en lille pude. Sørg også for at have nogle varme sokker med eller måske endda et par sutsko, for der er ofte ret fodkoldt i flyvemaskinerne. Tænk over, hvilket tøj du skal have på under flyveturen. Et par stramme cowboybukser kan hurtigt blive ubehagelige at sidde i, så her er et joggingsæt eller et par løstsiddende bukser et bedre valg.

Allerede inden flyet letter kan du gøre turen lidt lettere for dig selv ved at finde de ting frem, du ved, du skal bruge. Det kan være en bog, hørebøffer eller måske dit strikketøj. Læg det i lommen på sædet foran, så har du det lige i nærheden og skal dermed ikke forstyrre din sidekammerat i tide og utide.

Hold kredsløbet i gang

Mange oplever på de lange flyvninger at føle sig stiv i kroppen og have brug for at bevæge sig. Og selv om pladsen er trang, kan man godt gå små ture frem og tilbage i gangene. På lange flyveture er det vigtigt at holde kredsløbet i gang, og også derfor er det godt at komme op og bevæge sig med jævne mellemrum. Når du sidder på din plads, kan du lave venepumpeøvelser for at styrke cirkulationen i dine ben. Find dem på nettet inden du tager afsted.

Truckervask

Selv om man er nyvasket og har rent tøj på, når man går ombord på flyet, kan man, på grund af det dårlige indeklima, meget hurtig komme til at føle sig lidt fedtet. Overvej derfor at medbringe tandbørste, tandpasta, sæbe shampoo og et lille håndklæde i din håndbagage, så du kan lave en hurtig truckervask på toilettet. En opfriskning kan betyde meget for, hvordan man kommer igennem de næste timer, og det noget, ens medpassagerer også vil nyde godt af.

Foto: Unsplash

Læs også: Museer med gratis adgang i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *