kanotur

Tag på kanotur på Gudenåen

Kanoture er en fantastisk oplevelse som hele familien kan være med til – også børn. Har du selv overvejet om en kanotur skulle være det som du og familien skulle opleve i den næste ferie, så kan du læse meget mere her.

Tørring kanoudlejning har kanoerne klar

At sejle afsted i kanoer er blevet populært i Danmark og mange har valgt at gøre det til en tradition for familie og venner at hoppe i bådene med rygsækkene for at koble af fra hverdagen i løbet af sommerhalvåret. Nogle vælger at sejle afsted for en enkelt dag, mens andre river en hel uge ud af kalenderen for at komme ud og bruge noget tid sammen med de nærmeste, men på en lidt anden måde end hvad man ellers ville være tilbøjelig til at gøre.

I Jyllands frugtbare natur finder du bl.a. åen Gudenåen, som er Danmarks længste vandløb og udspringer lidt nord for Tørring. Gudenåen er kendt for at man kan få nogle gode stunder til vands og derfor er det også muligt, at man kan leje kanoer til formålet hos f.eks. Tørring kanoudlejning.

Har du ikke den store erfaring med kanoture, så kan det være, at du har brug for at læse dig klogere på det hele før, at du føler dig klar til at tage beslutningen om det er noget for dig og dine nærmeste. Som skrevet så er der ingen, der siger, at det kun skal være for en enkelt dag ligesom, at der ikke er nogen, der siger, at det skal vare i en uge. Hvad du ønsker at gøre, er helt op til dig og det er let at skræddersy en tur, der passer til den enkelte gruppe.

Find alle svarene på dine spørgsmål ét sted

Det er en god idé at planlægge ruten en smule inden, man drager afsted. Der findes nogle gode overnatningsmuligheder hele vejen langs Gudenåen, så hvis turen skal vare i flere dage, så er det altså ikke sådan, at man nødvendigvis skal til at slå telte op for natten, hver gang at mørket rammer. Det er desuden ikke alle, der er lige begejstrede for at skulle sove i naturen og derfor er de forskellige overnatningsmuligheder også godt besøgt især i sommerhalvåret.

Hvis du slet ikke ved, hvor du skal starte og slutte i forhold til din planlægning, og du ved, at det er dig og kun dig, der skal stå med opgaven om at tilrettelægge hele turen, så kan det være, at du bør se på en pakkeløsning, hvor der er er sørget for det, der foregår til lands, og hvor du bare skal regne ud, hvor meget der forventes at kunne nås til vands hver dag.

Hjemmesiden for Tørring Kanoudlejning er behjælpelig med det hele, og her kan du bl.a. finde et kort, hvor du kan se afstand i km gennem Gudenåen. Der er også en lille guide til, hvor meget man som regel kan nå at sejle på en dag, hvis man er knap så garvet en kanosejler, og der er behov for et ekstra hvil i ny og næ. Dette kort viser også, hvilke byer Gudenåen rammer, og det kan være, at der skal aflægges et lille besøg i nogle af dem.

Find en nem løsning lige en dag til flere dage

Det er på samme hjemmeside muligt at finde de såkaldte pakketure, hvor der er sørget for en stor del af planlægningen for dig i forhold til overnatningsmulighederne mv. Det er lidt den lette løsning, og det er også her valgfrit for dig, så du, uanset om der er et ønske om at sove i det fri eller om der skal være madrasser, man skal kunne sove på, er en løsning at finde.

Er du slet ikke til den idé om, at der skal være tale om flere dage end en enkelt dag på Gudenåen, så er der også god mulighed for dette. Man kan nemlig sagtens sejle det stykke, man føler for langs Gudenåen og stoppe når nok er nok.

Her vil der være mulighed for nogle specifikke steder at blive transporteret tilbage til startpositionen, så man ikke skal til at finde ud af om der kan prajes en taxa i området. Det er især en god løsning, hvis der er en eller flere af de helt små størrelser ombord, da man aldrig kan sige om tålmodigheden er til flere dages sejlads.

Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte eller slutte og du er helt grøn i at planlægge en kanotur, så kan du uanset om der er tale om én eller flere dages sejltur altid ringe til Tørring kanoudlejning og få svar på de spørgsmål, du måtte sidde med. Lad dig ikke holde tilbage pga. uvished, men kast dig i stedet bare ud i det. Det ses ofte at folk bliver forelskede i denne slags afkobling fra hverdagen.

Foto: Unsplash

Læs også: 16 tips til Berlin med børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *