Tips til sommerferie hjemme i haven

Har du og din familie planer om at holde sommerferie hjemme i haven? Så læs med her og få et par gode tips til, hvad I kan bedrive tiden med hjemme på matriklen.

Vi er sikkert stadig mange, som vælger at holde ferie herhjemme i Danmark denne sommer – og derfor venter med at tage på rejse-eventyr til efteråret eller måske endda først til næste år. Danmark er altså også et skønt sommerland. Og der er rig mulighed for at få masser af gode oplevelser ind på feriekontoen i vores eget land. Hvis du vælger at gå planken helt ud – og overhovedet ikke rejse nogle steder, men vælger at holde sommerferie hjemme i haven, så får du her et par gode råd til, hvad dig og familien kan foretage jer i sommerferien.

Ta’ en morgendukkert på den lokale strand

Der er ikke noget så frisk og lækkert, som at tage en morgendukkert. Når du tager til stranden tidligt om morgenen, så er der ikke særlig mange mennesker, så du vil ofte have stranden (næsten) for dig selv. Det giver en dejlig ro – og du kan nyde stilheden og starte dagen på en skøn måde sammen med dine børn. Husk badekåbe til børn, eventuelt lidt at drikke og nyd det!

Hold picnic i haven

Man behøver faktisk ikke tage i skoven eller på stranden for at holde picnic. Lav en lækker madkurv og hold picnic hjemme i haven. Anret for eksempel en lækker kurv med tapas. Lidt forskelligt pølse, pesto, frisk flutes fra bageren, humus og lidt mild ost. Her kan selv ungerne være med. Spil brætspil i solen, kongespil eller tænd for haveslangen, hvis vejret er varmt.

Giv haven en skøn makeover

Man behøver jo ikke ligge på langs bare fordi man har sommerferie. Faktisk kan det være meget rart at have en udendørs-projekt at nørkle med. Det giver nemlig en skøn selvtilfredsstillelse at få noget fra hånden især hvis det også er et projekt, som holder i mange år og som hele familien kan få gavn af. Måske du har en terrasse, som trænger til en kærlig hånd eller du måske længe har gået og drømt om at anlægge en træterrasse. Så kan du kaste dig ud i et makeover-projekt i løbet af din sommerferie. En terrasse er et skønt opholdssted, hvor du og familien både kan slænge jer i en liggestol eller spise morgenmad sammen.

Læs også: Hverdagsbreak: Ta’ på weekendophold i Danmark

Forsidefoto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *