Våddragt

Våddragt: Gør børnene klar til store badedag

Er dit barn lidt kuldskær i det, inden han eller hun hopper i badebassinet? Det kan være en ubehagelig oplevelse at hoppe i vandet den første gang. Det kan en våddragt heldigvis hjælpe på. Den går ind og holder kroppen varm, så vandet ikke suger al energien ud af kroppen. Det kan være en god gaveidé til dine børn, så du kan være sikker på, at de er de første i bassinet.  

Står du og mangler en gaveidé til dit barn, inden de starter til svømning? Så kan en våddragt til børn være en mulighed. Det hjælper dit barn med at holde på varmen, inden de hopper i bassinet. Det kan være en kold oplevelse at hoppe i vandet første gang. Men heldigvis hjælper våddragten på det, så de barn slet ikke vil mærke noget til det.  

Der findes våddragter i mange forskellige slags, og du kan i oversigten finde den, der passer bedst til dit barn. Der findes udgaver, der har bare arme og bare ben, og så findes der dem, der dækker hele vejen ned til anklerne og med ærmer ned til håndleddet. Så er dit barn godt dækket ind.  

Hop en tur i havet 

Våddragter er selvfølgelig oplagt til en tur i svømmehallen, men de egner sig også rigtig godt til en svømmetur i havet. Uanset om I tager på ferie til sydens sol og strand, eller I kører en tur ud til de danske badestrande, så er en våddragt oplagt, særligt hvis I har længere dage ved stranden.  

En våddragt går ind og holder på varmen, så man ikke behøver at svømme sig til den hele tiden. Vandet suger varmen ud af kroppen, så hvis man er stille i bare et par minutter kan vandet hurtigt føles koldt. Også i svømmehallen. Derfor er våddragten med til at give en bedre svømmeoplevelse både for børn og voksne.  

Når du rengør en våddragt, så skal du altid skylle den med rent ferskvand, når I er færdige med at bruge den. Saltet fra havvandet kan sætte sig i våddragten og stive den af. Det er derfor vigtigt at skylle den ordentlig efter med ferskvand, så den er fin og ren og klar til næste gang. 

Ideel på ferien   

Har du planlagt, hvor din næste badeferie skal gå hen? Det kan også være en tur i Danmark, men vandet i Italien og Spanien holder sig varmt lidt længere ud på efteråret. Våddragten er ideel at tage med på ferien sydpå, fordi den beskytter børnene mod den værste kulde i vandet.  

Samtidig kunne I jo overveje at smide et par dykkermasker og snorkler oveni. Så kan børnene svømme rundt i havoverfladen og holde godt øje med havbunden, og alt hvad der rører sig dernede.  

Uanset hvor meget udstyr I tager med, så er havet og vandet stadig et farligt sted at opholde sig, hvis man ikke ved, hvad man laver. Derfor skal I altid holde godt øje med hinanden og ikke gå længere ud end til navlen. Følg altid badeanvisningerne, som er udstukket af myndighederne.   

Foto: Pixabay

Læs også: Berlin for børn

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *