Badedragt

Guide til behagelige badedragter

Du kender sikkert det der med, at badedragten ikke sidder som den skal. Den kravler op de forkerte steder eller glider ned, når den ikke skal. Det er ikke altid nemt at finde den rette badedragt. Læs med her og få tips til at finde en behagelige badedragt.

Du kender det sikkert. Du har set en badedragt, som er super flot, men når du så får den på, sidder den ikke, som du havde forestillet dig. Den er for stram, for nedringet, for slap, for løs. Der findes et hav af badedragter, og alligevel er det ikke altid nemt at finde den helt rigtige badedragt.

I dag kan du få badedragter, der passer til dig, der gravid eller badedragter, der har bøjle eller indlæg, med ben eller med skørt – og badedragter i alverdens farver og størrelser. Det vigtigste er, at du finder en badedragt, som der passer til dig. Du kan finde behagelige badedragter hos Watery. Her har de et stort udvalg af badedragter, der kan bruges til en almindelig dag på stranden eller på ferien sammen med familien – men også hvis du dyrker sport eller er gravid.

Hvad er en god badedragt?

En god badedragt holder formen og farven – og sidder behageligt. Det er vigtigt at have en badedragt, som sidder behageligt på kroppen, er blød og lækker – og som tørrer hurtigt, når du kommer op ad vandet, så du ikke fryser.

En anden vigtig detalje er, at badedragten er klorresistent, så den ikke mister farven eller smuldrer. Du kan have disse tre gode ting i mente, når du køber en badedragt:

  • Mister ikke farven
  • Er klorresistent
  • Tørrer hurtigt

Hvilken badedragt skal du vælge?

Du skal vælge den badedragt, som gør dig glad – og som du synes, sidder behageligt og passer til dig. Heldigvis er der efterhånden så meget fokus på at have et ’positivt kropsbillede’, at du ikke behøver tænke på, hvad andre tænker om dig, men have fokus på, hvad der er vigtigt for dig og din krop. Du kan tage udgangspunkt i disse tre tips, når du skal vælge badedragt:

  • Vælg en, du synes er flot
  • Vælg en, som passer til dig og din stil
  • Vælg en, som er behagelig

Hvor mange badedragter skal jeg have?

Du kan have alle de badedragter, som du har lyst til. Men det kan være en god ide at have en dragter, som du bruger, når du er i svømmehallen og en, som du kan bruge, når du er på ferie. Der kan nemlig være forskellige behov.

Badedragten i svømmehallen skal gerne være klorresistent, så den ikke smuldre eller bliver blød, fordi du bruger den i klorvand. Samme krav behøver du ikke at have til den badedragt, du bruger på ferien.

Her er det vigtigt, at det er en badedragt, som tørrer hurtigt, så du ikke ligger og er våd længe på håndklædet. Ved begge badedragter kan det være en fordel at have gode stropper over skulderen, så den ikke laver mærker eller strammer unødigt.  

Foto: Unsplash/ Christopher Campbell

Læs også: Rejseblokkens store guide til: Berlin med Børn

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *