Verdens største fly er en Airbus A380

Airbus A380: Her er verdens største fly for passagere

Verdens største fly for passagere er en Airbus Industrie A380. Flyet vejer mellem 510 og 575 tons, er lige så langt som to blåhvaler og så højt som fem giraffer – og så består det af 4 millioner dele.

Airbus A380 er et virkelig gigantisk fly. Jeg synes i hvert fald rækken af sæder var endeløs, da jeg for første gang steg ind i verdens største passagerfly – og så er flyet i to dæk. Det er imponerende, at så stort et fly i det hele taget kan komme på vingerne.

Airbus A380 har alt hvad hjertet begærer af lækker komfort med blandt andet private suiter og brusespa på First Class, liggepladser på Business Class, ekstra benplads på Economy Class – og så er der wifi i hele flyet.

Fyldt med underholdning

Jeg havde en utrolig behagelig flyvetur fra København til Dubai med en flyvetid på lige knap 6½ time, hvor jeg sagtens kunne få tiden til at gå med at se én af de mange hundrede film på det flyselskabet kalder ICE. Men jeg fik nu også noget tid til at gå med at se på Airshow, hvor du kan følge din flyrejse på et bevægende kort og se jorden fra 40.000 fod med flyets eksterne kameraer.

Du kan også holde kontakten til familie og venner med to timers gratis chat på forskellige medier som WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger, Viber Chat eller WeChat. Eller du kan bruge 20 MB data gratis inden for to timer (efter login). Jeg benyttede mig af denne service, der fungerede rigtig fint. Man skal bare lige huske, at de to timer gælder fra du logger ind – og at de på en eller anden måde går ekstremt hurtigt.

Se videoen: Oplev en Airbus A380 indefra

Verdens største fly for passagere er en Airbus A380

Emirates har i alt 115 Airbus A380ere i sin flåde og yderligere 8 i ordre. Det er dermed det flyselskab i verden med flest Airbus A380ere. En Airbus A380 er selvsagt ikke et billigt fly. Den store størrelse på flyet har blandt andet betydet, at flere lufthavne har måtte udvide både landingsbane og terminaler for at kunne få plads til giganten – herunder Københavns Lufthavn, som måtte udvide landingsbanen.

Flyproducenten Airbus vil fra næste år (2021) stoppe med at producere A380 blandt andet fordi, at Emirates har besluttet at reducere deres ordre på flytypen.

Det gigantiske fly Airbus A380 er verdens største fly

Spis flerretters måltid ombord

Du får altid et flerretters måltid på Economy Class. Du bestemmer selv din hovedret, hvor du typisk kan vælge mellem to retter. På min tur til Dubai kunne jeg vælge mellem kylling eller oksekød. Du får også frisk frugt eller en salat, kiks og ost samt dagens søde sager. Du kan også sammensætte dit måltid med et stort udvalg af juice, sodavand, vin, øl og spiritus. Børn mellem 2 og 12 år kan nyde et særligt børnemåltid. Flymad er ikke altid lige spændende, men det er også en svær disciplin at lave lækkert mad, som skal transporteres og ikke mindst holde sig frisk i et fly, hvor der er småt med pladsen til opbevaring. Jeg er tilfreds med madkvaliteten på Emirates, som er både god og frisk.

Forkæl dig selv med champagne

Hvis du allerede på flyrejsen vil starte ferien med forkælelse, så kan du bestille en pakke med kage og champagne. Du kan foreksempel nyde en vaniljekage eller en lækker chokoladekage med en 20 cl flaske Moët et Chandon Brut Impérial for 43 dollar eller Moët et Chandon Rosé for 45 dollar. Du skal bare huske at bestille 48 timer, før du flyver. Du kan bestille på Emirates

Fakta om Airbus A380

Vingefang: 79,8 meter
Længde: 72,7 meter
Højde: 24,1 meter
3 klasser (langdistance): 517 passagerer
3 klasser (ultralangdistance): 489 passagerer
2 klasser (langdistance): 615 passagerer
Kilde: emirates.com

Læs også: Oplev vild luksus i Dubai

Fotos: Pixabay. Rejseblokken var inviteret af Atlantis – The Palm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *