Lej feriehus i Sydfrankrig og få en badeferie ved Middelhavet

5 gode grunde til at leje feriebolig i Sydfrankrig

Pak bilen og tag hele familien med til Sydfrankrig. Côte d’Azur er et godt eksempel på Frankrigs store alsidighed, der tilbyder en bred palette af gode oplevelser for hele familien. Du får her 5 gode grunde til at leje feriebolig i Sydfrankrig.

Et hav af oplevelser for hele familien

Beliggende mellem Middelhavet og Alperne, venter der dig og familien et udvalg af skønne oplevelser fulde af kontraster. Lige fra oplandets små hyggelige middelalderbyer oppe i bjergene til de berømte badestrande ved Saint Tropez, Nice eller Cannes. Mellem Camargue og grænsen til Spanien ligger Languedoc med familievenlige badesteder som Leucate eller Gruissan. De lokker med rare små bugter med fint sand og lunt vand. Her kan du også besøge små hyggelige fiskerbyer, vinbjerge og de gamle katarerborge. Der findes ligeledes talrige naturreservater, som du kan glæde dig til at besøge fra dit feriehus i Frankrig.

Smukke strande på Korsika og feriehuse med pool

Nogle af Europas smukkeste strande og bugter ligger på Korsika, og her er antallet af ferieboliger vokset støt de seneste to år. Og væksten fortsætter, så udvalget bare bliver større og større. Er du til vandsport, kan du besøge en af de mange strande og få din lyst stillet med jetski, bådture, windsurfing, snorkling, dykkerture og meget mere. Lidt længere inde i Sydfrankrig finder man Dordogne, Lot og Midi-Pyrénées, hvor du finder et stort udvalg af udsøgte feriehuse med egen pool. Faktisk kan du hos NOVASOL sommerhusudlejning finde over 1.300 huse med egen swimmingpool i Frankrig.

Lej feriehus i Sydfrankrig og få en badeferie ved Middelhavet

300 årlige soldage – ferie året rundt

På Cote d’ Azur har man årligt 300 soldage, hvorfor netop denne region er en fantastisk feriedestination året rundt. Det gode vejr på disse egne giver anledning til lange badedage på stranden. Men også kølig hvidvin på terrassen og udendørsaktivitet, som cykelture eller vandreture i baglandet. Dertil kan man ligge talrige spændende events hele året rundt, som den store filmfestival i Cannes. I de store eksklusive feriebyer Cannes, Nice og Saint Tropez bliver der ikke sparet på noget, og hvert år lægger tusindvis af turister og kendte vejen forbi de brede strande og det summende byliv. Det er sjovt at se de fede biler, de store både og de eksklusive butikker, selvom tegnebogen i de fleste tilfælde nok må blive i lommen.

Ferie på den verdensberømte Franske Riviera

Ferie i Sydfrankrig er for mange lig med ferie på Cote d’Azur, og det er ikke uden grund. Vandet er så azurblåt og krystalklart, som noget kan være. For os nordeuropæere er Middelhavet en af de store attraktioner sammen med klimaet og de smukke landskaber. Det er let at nyde livet her, for byerne langs kysten har gjort sig umage med at gøre strandene lige så indbydende, som de selv er elegante. Her er parasoller, liggestole, promenader og strandbarer – en forfriskning er altid velkommen på de varme sommerdage. Hver by har sin egen strand, og de mest glamourøse ligger i de velkendte feriebyer Cannes, Nice eller Saint Tropez. Her finder alle en plads under solen – ikke kun filmstjernerne.

Lej feriehus i Sydfrankrig og få en badeferie ved Middelhavet

Lokal gastronomi i verdensklasse

Næsten uanset hvor ferien går hen i Frankrig, vil du kunne få en gastronomisk oplevelse. Landet er kendt for sine udsøgte oste, olier samt vine, og Sydfrankrig er ingen undtagelse. Kører man en tur gennem landskabet i Alpes Haute Provence regionen, vil du se hvordan bjergene er befolket af små flokke af geder med proptrækkerhorn. Det ser henrivende ud på de grønne marker og stejle skrænter, men det er skam nyttedyr, som leverer mælk til regionens mange delikate oste. En af de mest specielle er Banon osten, som fremstilles i byen af samme navn, og som skal smages! Besøger du Sydfrankrig på din næste ferie, må du heller ikke udlade at smage de lokale vine fra Côtes de Provence, Languedoc eller Bandol.

En ferie i Sydfrankrig byder på alt det bedste, uanset hvilken ferieform du er til. Det er en oplagt feriedestination både med eller uden børn – så det er bare om at komme afsted mod sol og varme!

Læs også

Frankrig: 10 gode oplevelser i Nice

Frankrig: Sprudlende festlige karneval i Nice

Foto: Pixabay

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.