mette helena rasmussen foto

5 hurtige til stylisten Mette Helena Rasmussen

Stylist og dommer på programmet ‘Nybyggerne’ på TV2, Mette Helena Rasmussen, har gjort det til en tradition at rejse til Sydøstasien sammen med sine børn. Uanset hvor hun rejser hen, sørger hun altid for at booke et sted med en vestvendt strand, så hun kan nyde solnedgangen om aftenen.

Hvilke lande føler du dig bedst tilpas i?

– Jeg elsker at rejse i Thailand med mine børn. Jeg har rejst flere gange i Sydøstasien på backpackerrejser med mine forældre i flere måneder, da jeg var barn, og jeg har også selv gjort det til en tradition at rejse til Sydøstasien alene med mine to børn på 5 år og 11 år. Vi er gerne afsted 1-2 gange om året i 2-3 uger. Vi har været flere gange i Thailand og Malaysia, og til februar tager vi til Bangkok og Koh Chang. Til sommer tager vi til Bali sammen med min mor.

Hvad er dit bedste rejseråd?

– Book forskellige slags hoteller i forskellige prisklasser hjemmefra. Når man rejser med børn, kan der være noget dejligt ved det hele, og man sætter meget mere pris på de steder, man bor, når man oplever de adskiller sig fra hinanden.

Ofte får mine børn og jeg de største oplevelser, når vi bor i billige bambushytter med tremmegulve sammen med andre backpackere, hvor vi kommer i kontakt med andre mennesker fra hele verden, men det kan også være dejligt at være på et resort med swimmingpool og morgenmadsbuffet.

Jeg booker dog altid steder med en vestvendt strand. Når jeg rejser alene med mine børn, er det luksus for mig at sidde og nyde solnedgangen fra en terrasse, mens de f.eks. ser iPad oven på en hel dag ved stranden.

Hvad har du altid med på din rejse?

– Jeg har altid rigtige bøger med. Jeg får aldrig læst til daglig, men inden jeg tager på ferie, spørger jeg altid mine venner på Facebook og Instagram, hvilke bøger, de vil anbefale, og så går jeg ned i en boghandel og køber en ordentlig stak. Det er vidunderligt at læse andres yndlingsbøger.

Hvilken rejse er din værste?

– Da jeg var yngre, kørte jeg i bus hele vejen til Rom på studietur. Jeg synes, det er forfærdeligt at sidde så lang tid i en bus. Jeg har prøvet alt fra All Inclusive charter til camping i Jylland og krydstogtskib i Caribien. Jeg kan sagtens hygge mig alle vegne.

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu?

– Jeg skal til London i foråret med min 11-årige datter Villa Mallou og hendes far. Det er en stor drøm, der går i opfyldelse for hende – at have os alene i en weekend, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Om Mette Helena Rasmussen

36-årige Mette Helena Rasmusen er stylist og har en Master in fine Arts. Hun er indretningsdommer i det populære program ‘Nybyggerne’ på TV2 og TV-vært i programmet ‘Nyt hjem uden vold’ på DR2.

Hun arrangerer sammen med kunstner Anne Aarsland ‘Amager Salonen‘, der er en ny, offentlig og nomadisk udstillingsplatform i det private rum, der inviterer til en kunstnerisk oplevelse i et udvalgt hjem i skiftende lokalmiljøer i Danmark 4 gange årligt. Følg med Instagram.

Desuden ejer hun RETRO VILLA og laver stylingopgaver for adskellige firmaer som f.eks Gense og Georg Jensen Damask.

Mette Helena Rasmussen

Læs også

Smilets land: En rejse til Thailand glemmer du aldrig

5 hurtige til Louisa Lorang

Gode spisesteder i London

Af Lone Holm. Foto: Tia Borgsmidt og privatfoto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *